Hyppää sisältöön

Kärppien Raviliiga-hevonen nappasi ykkösen Tammakriterium-suurkilpailun karsinnasta

Raviliiga Oulun Kärppien omistama Mercedes Match voitti 3-vuotiaiden lämminveritammojen Tammakriteriumin karsintalähdön Tampereen Teivossa. ”Mersuksi” kutsuttu tamma on jaettu tuhanteen omistusosuuteen, ja kimppa on myyty lähes loppuun.

Santtu Raitala ohjasti kaksi Tammakriteriumin karsintavoittoa, joista toisen Raviliiga Oulun Kärppien omistamalla Mercedes Matchilla. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Katja Melkon valmentama hevonen juoksi Tammakriteriumin toisessa karsinnassa, jonka loppusuoralla nähtiin tiukka taistelu voitosta. Pekka Korven luotsaama Arctic Emma haastoi Mercedes Matchin vahvasti, mutta Kärppien tamma ylitti kuin ylittikin maaliviivan ensimmäisenä.

Mercedes Matchia ohjasti Tampereella pihtiputaalainen Santtu Raitala, joka hehkutti tammaa erittäin kyvykkääksi tapaukseksi.

”Ajattelin etukäteen, että annetaan sen tänään näyttää, mihin se pystyy, jos vaan ravilla säilyy”, Raitala kommentoi voittajahaastattelussa.

Ohjastaja kehui erityisesti tamman työskentelyä loppusuoran voittomatsissa.

”Ehdin jo ajatella, että tästä varmistellaan nyt kakkos- tai kolmossija, mutta Mersu alkoi vielä taistella hienosti”, Raitala sanoi.

Samassa karsinnassa kilpaili myös Raviliiga Jukureiden omistama Tingaling, joka jäi kahdeksanneksi ja ilman paikkaa finaalissa.

Tammakriteriumin karsintoja juostiin yhteensä kolme, joista jokaisesta neljä parasta ylsi lauantaina 17. elokuuta Tampereella kilpailtavaan finaaliin. Santtu Raitala ohjasti karsintykkösen myös huippulupaavalla, Tanja Goman-Niemisen valmentamalla Edwina Ordenilla. Yhdeksän kertaa urallaan startannut tamma on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon jokaisessa kilpailussaan, voittanut neljästi ja juossut yhden Suomen ennätyksen.

Kolmannen karsintavoiton nappasi Timo Korvenheimon valmentama ja Tapio Perttusen ohjastama First Class Lady.

Tammakriterium on ennakkomaksullinen kilpailu 3-vuotiaille lämminverisille tammoille. Ennakkomaksullisella kilpailulla tarkoitetaan kilpailua, johon hevosen omistajat ovat maksaneet ennakkomaksuja, jotta se saa osallistumisoikeuden. Tammakriteriumiin ensimmäiset osallistumismaksut on maksettu hevosten ollessa kaksivuotiaita.

Myöhemmin syksyllä Teivossa kilpaillaan Kriterium, johon saavat osallistua 3-vuotiaiden tammojen lisäksi myös oriit ja ruunat. Kriterium on yksi klassisista nuorten hevosten suurkilpailuista, joka on järjestetty jo vuodesta 1972 lähtien.

Tammakriteriumin ja tiistai-illan muiden lähtöjen tulokset Mobiilihepassa >
Vapaasti käytettäviä valokuvia >
Lisätietoja Raviliigasta >

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403