Hyppää sisältöön

Kari Alapekkala ohjasti itsensä Tuhannen voiton klubiin – ”Ensimmäisen voiton muistaa aina”

Torniolainen Kari Alapekkala ohjasti uransa tuhannennen voiton Oulussa 26. tammikuuta hevosella Sweetman. Innostus raviohjastamista kohtaan on kantanut läpi uran aina vuodesta 1983 saakka.

Torniolainen raviohjastaja sekä -valmentaja Kari Alapekkala ohjasti uransa 1 000:nnen voiton Oulun keskiviikkoraveissa 26. tammikuuta. Rajapyykki rikkoutui illan kuudennessa lähdössä hevosella Sweetman.

Pohjoisen raviratojen vakiokasvo aloitti ohjastajauransa vuonna 1983 ja uran avausvoitto tuli kaksi vuotta myöhemmin. Innostus raviurheilua ja hevosia kohtaan on kantanut aina näihin päiviin asti.

Raviohjastajalle komea tuhannen voiton raja on pitänyt motivaatiota yllä.

”Kyllähän se on ollut tavoitteena innostava asia koko uran. Muistan kun oli nuorempana kauhea into päällä. Vaikka into on saattanut tässä viime vuosina hiipuakin, kuten monella käy, on hommia tehty halulla koko ajan”, Alapekkala kertoo.

Kiinnostus raviurheilua kohtaan on lähtenyt nuorena poikana kotoa.

”Isällä oli kotona yhtä-kahta hevosta kun olin alta kymmenen ikäinen. Sieltä se on lähtenyt. Alaluokilta asti olen tykännyt eläimistä, en vain pelkästään hevosista. Kun kotona oli hevosia, niin niiden ajamisesta lähdettiin liikkeelle.”

Tuhanteen voittoon tarvittiin Alapekkalan kohdalla reilut 8 000 starttia. Matkalle on torniolaisen mukaan mahtunut hienoja ykkössijoja, mutta yksi ei tule poistumaan mielestä koskaan.

”Ensimmäinen voitto tuli omalla valmennettavalla ja se on jäänyt hyvin mieleen. Monia hienoja yksittäisiä voittoja on mahtunut uran varrelle, mutta kyllä ensimmäisen voiton muistaa aina. Se on varmaan vain tuntunut silloin niin hyvältä”, tuore tuhannen voiton ohjastaja muistelee.