Hyppää sisältöön

Kansallisen Poninäyttelyn 42. vuosikerta esiintyy viikonloppuna Ypäjällä

Ponikasvattajien vuoden kohokohta, Kansallinen poninäyttely, järjestetään Ypäjän hevosopiston Derbykentällä 10.-11. elokuuta. Näyttelyyn on ilmoitettu yli 250 ponia, joista osa osallistuu myös erilaisiin käyttöluokkiin. Tuomarit näyttelyyn saapuvat Iso-Britanniasta ja Ruotsista, kotimaisten tuomarien lisäksi.

Vuoden 2018 Super Champion Clodilocks Lassie vauhdissa. Kuva Leena Kahisaari.
Näyttelyssä nähdään lauantaina nuoret ponit. Lauantaina kilpaillaan myös käyttöluokat sekä brittiläistyyliset ratsastus- ja ajoluokat. Lauantaina järjestetään lisäksi Suomen Hippoksen nuorten ponien kehä, jossa arvostellaan yhteensä 43 ponia. Sunnuntaina esitetään aikuiset ponit, ja päivän päätteeksi valitaan koko näyttelyn parhaat. Tyylikkäiden ja taitavien nuorien poninesittäjien handler-luokat nähdään niinikään sunnuntaina. 

 

Lauantain tapahtumat alkavat ratsastusluokilla kello 10. Varsinaiset näyttelyluokat alkavat kello 12, ja päivän parasta nuorta ponia päästään valitsemaan noin kello 16. Sunnuntaina tapahtumat näyttelykehissä alkavat kello 10, ja viikonlopun voittajat valitaan päivän päätteeksi noin kello 16.

 

Derbykentän kahviossa on koko viikonlopun ajan mahdollista seurata suoraa lähetystä samaan aikaan Joensuussa kilpailtavista Ponikuninkuusraveista.

 

Poninäyttelyyn osallistuvat rodut:

Connemara

Gotlannin russ

New Forest

Shetlanninponi (standardi ja mini)

Suomenpienhevonen

Ratsuponi

Vuonohevonen

Welsh, sec. A, B, C ja D


Kansallinen poninäyttely sai alkunsa vuonna 1978, jolloin suomalaiset ponikasvattajat saivat ensimmäistä kertaa esittää ponejaan rotujensa alkuperämaan tuomareille. Vuosien varrella rotujen kirjo on laajennut, ja nykyisin mukana ovat brittiläisten ponirotujen lisäksi myös suomalaiset ratsuponit, vuonohevoset sekä suomenpienhevoset.

 

Lisätiedot:

Tuula Pyöriä, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, puh. 0400 658 181, puheenjohtaja@poninayttely.com

Satu Pitkänen, tiedotusvastaava (valokuvapyynnöt), puh. 050 5461 789, satu.rozpravka@ gmail.com

www.poninayttely.com 

 

 


Ponien superviikonloppu 10.-11.8.

Elokuun toinen viikonloppu on todellista ponien kulta-aikaa! 10. – 11.8. järjestetään samaan aikaan kaksi ponien ykköstapahtumaa, Ponikuninkuusravit Joensuun raviradalla sekä Kansallinen Poninäyttely Ypäjän Hevosopistolla. Viikonlopun aikana Joensuussa ja Ypäjällä tullaan näkemään yhteensä satoja poneja ja myös yleisöä on odotettavissa runsaasti. Molemmat tapahtumat sopivat poniharrastajien lisäksi erinomaisesti perheille ja kaikille eläinten ystäville.

Katso lisää www.hippos.fi/ponien_superviikonloppu