Hyppää sisältöön

Kansallinen Poninäyttely Ponien Superviikonloppuna 10.-11.8.

Elokuun toisena viikonloppuna 10.-11.8. vietetään Ponien Superviikonloppua. Ponien superviikonloppu tarjoaa kaksi jännittävää ja vauhdikasta tapahtumaa, joista toinen on Joensuussa ravattavat Ponikuninkuusravit ja toinen Ypäjän Hevosopiston valloittava Kansallinen Poninäyttely. Viikonlopun aikana Ypäjällä ja Joensuussa tullaan näkemään satoja poneja runsaiden kannustusjoukkojen kera. Tapahtumat sopivat poniharrastajien lisäksi erinomaisesti perheille ja kaikille eläinten ystäville.

 

Kansallinen Poninäyttely – Ponien loistoa Ypäjällä

Supreme Champion 2018 Goldilocks Lassie. Kuva Tiia Tahvanainen Photography / www.tiiatahvanainen.com Instagram. – @tiiatahvanainen_photography,#tiiatahvanainenphotography
Näyttelyssä nähdään myös erilaisia käyttöluokkia, mm. poniagility. Kuva Seija Paananen


Kansallinen Poninäyttely on maan suurin vuosittainen ponitapahtuma, joka kokoaa yhteen Suomen ponirotujen parhaimmiston. Näyttely järjestetään tänä vuonna 42. kerran. Viikonlopun aikana rotuponit esittäytyvät yleisölle ikäluokittain jaotelluissa näyttelyluokissa ja mahdollisesti myös Suomen Hippoksen näyttelykehässä.

 

Tapahtumassa kilpaillaan lisäksi erilaisissa yleisöä viihdyttävissä käyttöluokissa, kuten hienoissa ratsastus-, ajo- ja ohjasajoluokissa, vauhdikkaassa poniagilityssä sekä lasten ja nuorten tyylikkäissä Junior Handler -luokissa.

 

Kansallinen Poninäyttely huipentuu sunnuntaina nähtävään Best in Show-kilpailuun, jossa valitaan koko näyttelyn Supreme Champion. Tapahtumassa on tänä vuonna mukana liki 250 ponia 12 eri rodusta. Näyttely järjestetään Ypäjän Hevosopiston Derby- ja juhlakentällä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Lisätietoja:

www.poninayttely.com

 

Kansallisen Poninäyttelyn järjestää vuonna 1998 perustettu Poninäyttely-yhdistys PONY.


 

Ponikuninkuusravit – Ponien oma suurkilpailuviikonloppu

kaikki
Vuoden 2018 Ponikuninkuusravien voittajat. Kuva Lotta Kosonen
Thorvald
Thorvald on hallitseva Ponikuningas. Kuva: Lotta Kosonen


Poniraviurheilun vuoden kohokohta ja raviurheilun nuorisotoiminnan päätapahtuma kerää yhteen Suomen parhaat raviponit ja ison joukon menestyneitä nuoria ohjastajia. Kaksipäiväinen kilpailu on järjestetty vuodesta 2005 alkaen ja Joensuun ravirata isännöi näitä Suomen suurimpia vuosittaisia poniraveja nyt toista kertaa.

 

Viikonlopun aikana ravataan yhteensä 20 kovatasoista lähtöä. Päälähdöissä A-ponit kilpailevat Ponikuninkuus- ja Ponikuningatar-titteleistä, ja B-ponien parhaat kruunataan Poniruhtinaaksi ja Poniruhtinattareksi.

 

Ravien lisäksi tapahtuma tarjoaa erityisesti nuoremmalle yleisölle kiinnostavaa oheisohjelmaa, kuten talutusratsastusta, kärryajelua ja pomppulinnoja. Halukkaat pääsevät myös vierailemaan kotieläinpihalla ja osallistumaan iltajuhlaan raviradan viereisessä Tivolissa. Paikalle odotetaan saapuvan yli 7 000 katsojaa ympäri Suomen.

 

Lisätietoja:

www.ponikuninkuusravit.fi

 

Joensuun Ponikuninkuusravit 2019 järjestetään yhteistyössä Joensuun raviradan, Joensuun Ravinuorten ja Suomen Hippos ry:n kanssa.