Hyppää sisältöön

Kansainvälinen ravikilpailukalenteri uuteen muotoon – UET Trotting Masters -kilpailusarjaa ei järjestetä 2020

Euroopan raviliitto UET on päättänyt, että vuoden 2020 Trotting Masters -kilpailusarjaa ei ajeta kuluvana vuonna koronaviruspandemian vuoksi.

Viime vuonna Kymi GP:n voittoa tuuletti Racing Mangen rattailla Joakim Lövgren. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi Euroopan raviliitto UET on päättänyt, että raviurheilun Euroopan huippusarjaa UET Trotting Mastersia ei järjestetä sellaisenaan vuonna 2020. Päätöksen myötä myös Ruotsin Solvallaan suunniteltu UET Trotting Masters -finaali jää kilpailematta.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi raviurheilu on ollut tauolla kaikissa muissa Euroopan maissa paitsi Ruotsissa. Vaikka päivittäinen kilpailutoiminta on liki kaikissa maissa jo käynnistynyt, UET katsoo, että kansainväliseen ravikilpailutoimintaan liittyy toistaiseksi liikaa riskejä ja haasteita muun muassa huippuhevosten liikkumisen osalta.

UET Trotting Masters -kilpailusarjan osakilpailut ovat Euroopan suurimpia ravikilpailuja. Kilpailut on jaettu kolmeen luokkaan, Grand Slamiin sekä Group 1:seen ja Group 2:seen, ja jokaisen kilpailun parhaille jaetaan pisteitä kilpailun tasosta riippuen.

Osakilpailuja on peruttu koronan myötä ja osa on siirretty myöhemmin ajettavaksi. Syyskuun viimeiselle viikonlopulle suunnitellun finaalin korvaa ruotsalaisten omista suurkilpailuista kootun kilpailusarjan STL Openin finaali.

Suomessa päivittäinen ravikilpailutoiminta käynnistyi maanantaina 1.6. Suomessa järjestetään vuosittain kolme Trotting Masters -kilpailusarjan osakilpailua, Finlandia-ajo, Kymi Grand Prix sekä St. Michel. Tämän vuoden osalta perinteisesti toukokuun alussa kilpailtava Finlandia-ajo siirrettiin syyskuun alkuun, mutta Kymi GP ja St. Michel kilpaillaan omilla paikoillaan kesäkuun lopussa ja heinäkuun puolivälissä.