Hyppää sisältöön

Kaivopuiston massiivinen hevostapahtuma on juhlavuoden helmiä Helsingissä – Hevoset Kaivarissa 20. – 21.5.

Suomi 100 -juhlavuoden yksi erikoisimmista tapahtumista järjestetään ensi viikolla, kun Helsingin Kaivopuisto täyttyy hevosista lauantaina ja sunnuntaina 20.-21. toukokuuta. Koko perheen ilmaiseen Hevoset Kaivarissa-tapahtumaan odotetaan yli sadan hevosen lisäksi 30 000 kävijää viikonlopun aikana.

HevosetKaivarissa_kuvassaEsu / Joanna Kuvaja ja Ekslätts Sacrifice / Lauri Hyvönen ottivat tuntumaa Kaivarin Cityravien baanaan.

Suuren hevostapahtuman järjestäminen Kaivopuistossa tietää tapahtumaviikolle neljän päivän mittavaa rakennusurakkaa. Ratsastuskilpailuja ja -näytöksiä sekä Suomen ensimmäisiä Cityraveja varten paikalle ajetaan 900 tonnia hiekkaa, minkä lisäksi alueelle nousee 3 000 neliötä telttoja ja kolme kilometriä aitaa.

Helsingin kaupungin Rakennusviraston puistomestari Pekka Engblom toteaa, että tapahtuma on yksi erikoisimmista hänen 30-vuotisella urallaan. Hevoset tuodaan kirjaimellisesti lähelle kaupunkilaisia nähtäväksi ja koettavaksi.

 -Kaivopuistossa on järjestetty kaikenlaisia tapahtumia, mutta tämä on tosi erityinen projekti. Järjestäjien kanssa on tehty suunnitelmat hyvässä yhteistyössä, Engblom kiittelee.

 - Nurmikon päälle asennetaan maanrakennuskangasta, joka jakaa hiekkakuormaa tasaisesti ja takaa sen, ettei hiekkaa mene nurmikon sisään. Järjestäjien kanssa on varauduttu, että hiekan poiskuljettamisen jälkeen nurmeen tehdään perusparannusta, Engblom jatkaa.

Järjestelyitä johtava Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall meni villin idean kanssa puolitoista vuotta sitten Rakennusvirastoon ja sai taustajoukkoineen vihreää valoa hevostapahtumalle keskellä Helsinkiä. Vuonna 2013 Ratsastajainliitto järjesti Hevoset Stadikalla-tapahtuman Olympiastadionilla.

- Hevosten tuominen Kaivopuistoon oli ollut pitkään haaveena. Kaupungin asenne koko ideaan ja tapahtumaan on ollut koko ajan loistava ja inspiroiva. Olen myös iloinen siitä, että hevosväestä löytyi parisataa sitoutunutta vapaaehtoista tapahtumaa tekemään, Sundwall kiittelee.

Hevoset Kaivarissa-tapahtuman järjestäjinä ovat hevosalan järjestöt Suomen Ratsastajainliitto, Suomen Hippos ja hevosalan osaamiskeskus Hippolis yhteisvoimin. Hevosalan yhteinen Mahdollisuuksien hevonen-hanke on osa Suomi 100-ohjelmaa, ja Hevoset Kaivarissa on hankkeen päätapahtuma.

Vedonlyöntiä ainutlaatuisiin kilpailuihin

Tapahtuman pääyhteistyökumppani Veikkaus järjestää vedonlyöntiä Suomen ensimmäisiin Cityraveihin sekä esteratsastuksen Kaivopuisto GP-kilpailuun. Veikkauksen urheilupeleissä kohteina ovat Voittajaveto ja Päivän Pari.


Cityravit tuovat ravihevoset keskelle pääkaupunkia kilpailemaan pareittain suoralla radalla Kaivopuistossa. Raati valitsi erikoiseen kisaan sopivimmat hevoset hyvän käyttäytymisen perusteella, ja ohjastajina toimivat kutsutut alan ammattiohjastajat.

Cityraveissa miljöön ja suoran radan lisäksi on poikkeuksellista kilpailumuoto, jossa hevoset ravaavat 150 metrin kilpailumatkan pareittain. Molempina päivinä mukana olevat kahdeksan hevosta ravaavat ensin neljä alkuerää. Niiden voittajien etenevät välieriin, joista voittajat pääsevät finaaliin ja häviäjät jäävät pronssiotteluun.

Esteratsastuksessa Kaivopuisto GP ratkotaan 130 cm:n radalla. Siinä hypätään perusrata, jolla pienimmän virhepistemäärän saavuttaneet ratsukot etenevät uusintaan. Uusinnassa paremmuuden ratkaisevat irhepisteet ja aika. Esteillä kilpailevat myös ratsastuskoulujen joukkueet, ponit ja suomenhevoset omissa luokissaan.

Hevoset Kaivarissa-tapahtuma järjestetään lauantaina 20.5. klo 10 - 20 ja sunnuntaina 21.5. klo 9 - 17.

Hevoset Kaivarissa-tapahtumassa yleisö saa myös nauttia eri ratsastuslajien ja raviurheilun näytöksistä sekä pienimuotoisista kilpailuista. Kaivarissa saa tutustua hevosiin, koskettaa, taputtaa ja harjata. Alueelta löytyy Suomen suurin keppihevosareena, kotieläinpiha ja piknik-alue.


www.hevosetkaivarissa.fi


www.facebook.com/hevosetkaivarissa


Hevoset Kaivarissa -tapahtuman Veikkaus Cityravien osallistujat

Lämminveriset lauantaina 20.5.

Brilliant Player - Jeroen van Craen
Drancy - Niko Riekkinen
Hard To Heart - Marko Heikari
Order By Boss - Kari Venäläinen
Pension Killer - Emma Väre
Scarlet Darban - Ilkka Korpi
Yerro Lin - Jani Hautaviita
Zoltan - Kari Rosimo

Suomenhevoset sunnuntaina 21.5.

Enriko - Jouko Tarvainen
Kapor - Timo Tuominen
Kukan Tutu - Henna Halme
Rikurilla - Ari Moilanen
Tupla-Lilli - Tommi Kylliäinen
Vaikitar - Tapio Perttunen
Varjomanni - Olli Koivunen
Vilman Vili - Antti Teivainen

Cityravien alkuerien parit arvotaan Kaivopuistossa keskiviikkona 17.5.

Ponien Cityraveihin osallistuvat valjakot
Pomona II – Mats Havulehto
Broängens Ghosakrama – Siiri Salonen
Hietarannan Julia – Fiia Espo
Ekslätts Sacrifice – Oona Halme

 

Hevoset Kaivarissa -tapahtuman
esteratsastuksen kutsukilpailujen osallistujat

Kaivopuisto GP - Luokka on Veikkauksen pelikohde!
Kutsukilpailu suomalaisille esteratsastajille, perusrata ja uusinta 130 cm.

Isa Huttula - Casquette           
Anna Rämö - Alfabet               
Bettina Lahdensivu - Rapsodija                        
Marja Tetri Rantanen - C-Ichanta                    
Marina Ehrnrooth - Cortina S
Viivi Monto - Energy NH         
Elena Hämäläinen - Carla T    
Henna Vahantila - Fantasy Blue B                    
Venla Keränen                            - Claire II         
Else Väyrynen - Kiahan Rubin                           
Nita Raiskio - Cassius D           


KUVIA
Hevoset Kaivarissa -kuvia: https://srl.kuvat.fi/kuvat/2017,+Hevoset+Kaivarissa+/  , salasana srl2017, mainitse käytön yhteydessä SRL/kuvaaja.

Juhlavuoden kuvapankki: https://hippolis.kuvat.fi/kuvat/ 

Kaivarin kummiponi Ekslätts Sacrifice: LINKKI ja Mahdollisuuksien hevoskummi Esu LINKKI

Hevoset Kaivarissa - Suomi 100 -tapahtuma

Mediakysymyksissä teitä palvelevat
Median yhteydenotot ja akkreditoinnit: Miika Lähdeniemi, miika.lahdeniemi@ravinetti.fi, 0440 748 768
Hippolis ry, Juhlavuoden tapahtumat: Anne Laitinen: anne.laitinen@hippolis.fi, 040-766 0830
Suomen Hippos ry: Ilkka Nisula, ilkka.nisula@hippos.fi, 0400-218 259
Suomen Ratsastajainliitto ry: Sonja Holma, sonja.holma@ratsastus.fi, 040-5600225

Hevosalan järjestöt osallistuvat itsenäisyyden juhlistamiseen yhteisellä Mahdollisuuksien hevonen -kokonaisuudella, joka on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Projektin koordinoinnista vastaa Hippolis. Suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana Suomen Ratsastajainliitto, Hippolis – Hevosalan Osaamiskeskus ry, Suomen Hippos ry, Suomen Hevosurheilumuseo ry, Suomenhevosliitto ry, Hevosopisto Oy, Hämeen ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry, Suomen Hevosurheilulehti Oy, Vermon ravirata Oy, Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry ja Satakunnan Hevosjalostusliitto ry. Lisätietoa: LINKKI