Hyppää sisältöön

Kaitaisten Veijari 2-vuotiaiden suomenhevosten voittaja

2-vuotiaiden suomenhevosten Valtakunnallisen varsanäyttelyn voiton vei ratsuori Kaitaisten Veijari. Kolmepäiväinen näyttely järjestettiin Kouvolan raviradalla. Ikäluokkansa voittajat ansaitsivat 1 500 euroa.

Kaitaisten Veijari
Kaitaisten Veijarin on kasvattanut ja omistaa Tarja Aromaa, mutta oriin kouluttamisesta vastaa kuvassa oleva Johanna Aromaa. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Ratsusuunnalle arvosteltu Kaitaisten Veijari (Valtteri Valloitus) palkittiin I palkinnolla hienoin kokonaispistein 53.

- Voitto oli iloinen yllätys! En osannut odottaa sitä yhtään, mutta kun pisteet julkaistiin, niin heräsi toivo mahdollisesta pärjäämisestä, varsaa esittänyt Johanna Aromaa kertoi tyytyväisenä.

 

- 3-vuotiaana Laatuarvostelu on tähtäimessä ja tulevaisuuden ratsu-uralla on tarkoitus mennä niin pitkälle kuin vaan rahkeet riittävät. Tämä on meidän kolmannen polven kasvatti ja luonne on sen paras puoli. Se on kiltti, sosiaalinen ja helppo käsitellä, oikein kiva ori, Aromaa kehuu.

 

Finaalissa kilpaili kaksi juoksijasuunnan, kaksi ratsusuunnan sekä yksi pienhevossuunnan edustaja. Toiseksi kilpailussa sijoittui myös I palkinnolla palkittu, viime vuoden voittaja Merimaan Ruhtinas (Tintin Tinjami) 52 pisteellä. Kolmas ja neljäs sija menivät juoksijasuunnan tammoille Friiviri (Franko) ja Liite (Liising). Katja ja Juha Marttilan omistama Friiviri sai päivän ainoat 10 pistettä, jotka se ansaitsi lennokkaasta ravistaan. Neljäs oli Katja Kanniston ratsutamma Tulilahja (Valon Veikka).

 

- Tämän vuoden Valtakunnallisessa näyttelyssä suomenhevosten taso oli korkea ja 2-vuotiaissa jopa poikkeuksellisen hyvä, lautakunnan puheenjohtaja Heidi Sihvo kommentoi tyytyväisenä.

 

2-vuotiaiden suomenhevosten näyttelyyn osallistui yhteensä 17 varsaa, joista Kaitaisten Veijari ja Merimaan Ruhtinas palkittiin puhtaalla I palkinnolla. Tamma Liite palkittiin I- palkinnolla. Neljä hevosta palkittiin II+ palkinnolla, kaksi II palkinnolla ja kuusi II- palkinnolla. Yksi varsa palkittiin III+ ja yksi III palkinnolla.  

 

Näyttelystä poissa olivat Friisin Kultahippu, Varma-Jekku, Friisin Feeniks ja Larvan Lempi. Parhaana esittäjänä palkittiin Merimaan Ruhtinasta esittänyt Lia Merimaa. Arvonnassa ilmaisen osallistumisen suomenhevosten Derbyyn voitti Liite sekä Suomenratsujen kasvattajakilpailuun Dallidens Valdemar. Suomenpienhevosyhdistys palkitsi parhaana pienhevosena Merimaan Ruhtinaan. Tamma Friiviri palkittiin ilmaisella osallistumisella Villimiehen Tammakilpaan.

 

Finalistien rakennekuvat löytyvät Hippoksen kuvapankista.


Hevoskohtaiset arvostelut julkaistaan Heppa-järjestelmässä.


Kaitaisten Veijari 14082016 Fager-Pintilä
Kaitaisten Veijari

 

Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten valtakunnallinen varsanäyttely järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Näyttelyssä esiintyvät 1-vuotiaat lämminveriset sekä 1- ja 2-vuotiaat suomenhevoset.