Hyppää sisältöön

Kaisa Mikkolalle vuoden ensimmäinen voitto Salamakypärien osakilpailusta

Salamakypärien kilpailu jatkui Vermossa keskiviikkona. Tänä vuonna osakilpailujen voitot ovat jakaantuneet usean eri ohjastajan kesken. Kahdeksannestakin osakilpailusta saatiin uusi voittaja, kun Kaisa Mikkola kannusti Pica-Pica Oakin parhaimpaan vauhtiin loppusuoralla.

Pica-Pica Oak toi Kaisa Mikkolan voittajaseremonioihin. Kuva: Hanna Närhinen

Christa Packalénin valmentama Pica-Pica Oak tuli Vermon lähtöön tauolta, mutta se ei haitannut tamman suoritusta. Pica-Pica Oak kiri loppua kovimpaa vauhtia ja hevosen voittoajaksi muodostui 14,4a/2120 metriä.

”Tiesin, että tämä on hyvä ja vahva hevonen. Christa kertoi, että se on treenannut kotona hyvin, joten hyvillä mielin lähdettiin tähän lähtöön. Hevonen tuntui hyvältä, ja minulla oli koko ajan luottoa siihen. Tamma jaksaa kiertää, ja lopussa tulimme kaikista ohi”, Kaisa Mikkola kertasi.

Pica-Pica Oakin omistaa Team Picarata.

Mikkola pyörittää yhdessä puolisonsa Antti Veteläisen kanssa valmennustallia Teivon raviradalla. Toiminta käynnistettiin kesällä 2019.

”Talli on täysi ja työtä riittää. Tosi kivasti menee”, Mikkola kertoi kuulumisiaan.

Mikkola oli ennen tätä osakilpailu Salamakypärissä kymmenentenä, ja 16 pisteen pistepotti nosti hänet nyt kahdeksanneksi kokonaiskilpailussa.

”Ei ole mennyt kovin hyvin tähän asti, kiva että nyt tuli onnistuminen”, Mikkola sanoi.

Osakilpailun kakkoseksi ohjasti Terno Grönstrand. Lähdössä kolmanneksi ohjastaneella Anette Antti-Roikolla oli onnistunut ilta Vermossa. Salamakypärät lähdön lisäksi hän ohjasti kahdessa montélähdössä, joista toisen hän voitti Lucky Moosella ja toisessa hän ohjasti kakkossijan Leonilla.

Salamakypärät-kilpailusarjaa on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. Seuraavan kerran Salamakypärät ohjastavat Vermossa 28. lokakuuta ja kilpailusarja huipentuu 7. marraskuuta Lahdessa.

Pistetilanne

1.Niko Riekkinen 74 pistettä

2.Niko Huuskola 68

2.Terno Grönstrand 68

4.Patri Filatoff 63

5.Riku Lehtonen 62

6.Jesse Piirainen 55

7.Anette Antti-Roikko 52

8.Vilja Kivinen 48

8.Kaisa Mikkola 48

10.Mats Havulehto 41

11.Toni Mäntyniemi 36

12.Tino Paldan 30