Hyppää sisältöön

Kaisa Mikkola ohjasti Salamakypärien kuudennen osalähdön voittoon St Michel -raveissa

Easy To Love voittajaseremoniassa

Kaisa Mikkola pääsi juhlimaan Salamakypärien lähdön voittoa St Michel -raveissa. Kuva: Ida Laine

Salamakypärien kilpailusarja on edennyt kauden puoliväliin. Mikkelin St Michel –raveissa ajettiin kauden kuudes osalähtö. Sarjan johdossa on kaarinalainen Patri Filatoff, joka ohjasti jälleen hyvän sijoituksen Mikkelissä ollen lähdössä toinen. Ylöjärveläinen Kaisa Mikkola oli tänään etevin Salamakypärä ja ohjasti Easy To Loven keulajuoksun jälkeen voittajaksi.

Kaisa Mikkolalle Easy To Love on erittäin tuttu hevonen, sillä se asuu Mikkolan ja hänen puolisonsa Antti Veteläisen tallissa. Veteläinen on Easy To Loven vastuuvalmentaja, mutta Mikkola on luonnollisesti hevosen päivittäisessä arjessa tiiviisti mukana.

”Tämä hevonen oli meidän ensimmäisiä asiakkaita, Pentti Laitio toi sen opetukseen ja Antin kanssa opetimme sen. Tämä on tosi mukava, kehityskelpoinen, pieni tamma, se on sellainen pikku sähikäinen. Sillä on vielä paljon sisällä”, Mikkola kuvaili Easy To Lovea.

Lähtö oli koko ajan Mikkolan ja Easy To Loven hallinnassa. Lopussa Patri Filatoffin ohjastama Wera Winner lähestyi johtohevosta, mutta Easy To Love vastasi hyvin ja piti voittoon ajalla 15,7a / 2100 metriä.

”Muut lähestyivät vähän, mutta minulla oli hyvävoimainen hevonen, ei ollut hätää. Koitin kurvissa ajaa karkuun, etteivät muut pääse yllättämään”, Mikkola kertoi.

Kristian Lellan omistamalla Easy To Lovella on seuraavaksi tähtäimessä Tammakriteriumin karsinnat. Salamakypärät puolestaan kilpailevat seuraavan kerran 11. elokuuta Vermossa. Kilpailusarjaa on ajettu kesän isommissa raveissa, mikä tarjoaa hienon mahdollisuuden nuorille ohjastajille olla esillä myös laajemmalle raviyleisölle.

”Tämä on ihan mahtavaa päästä tällaisen yleisön eteen, tämmöisenä päivänä”, Mikkola hehkutti.

Kaisa Mikkola sai voitostaan 16 pistettä, ja nousi samalla Salamakypärien pistetaulukossa sijalle kaksi. Ennen Mikkelin osalähtöä Mikkola oli kokonaiskilpailussa viidentenä. Tänä vuonna jokaisen Salamakypärien osalähdön voitto on mennyt eri ohjastajalle. Mikkelin osalähtövoitto oli myös Mikkolan vuoden ensimmäinen voitto. Salamakypärät-kilpailusarjan johdossa jatkaa Patri Filatoff. Kolmantena on Vilja Kivinen, joka oli tänään neljäs.

Pistetilanne 6. osalähdön jälkeen

1. Patri Filatoff 62
2. Kaisa Mikkola 52
3. Vilja Kivinen 49
4. Jere Hurme 45
5. Milla Markkanen 44
6. Oona Halme 43
6. Sakari Talikka 43
8. Terno Grönstrand 39
9. Mats Havulehto 37
9. Tino Paldan 37
11. Anette Antti-Roiko 36
12. Riku Lehtonen 31