Hyppää sisältöön

Jyväskylässä kruunattiin ponivaltakunnan hallitsijat

Jyväskylässä ravattiin tänä viikonloppuna järjestyksessään 13. Ponikuninkuusravit. Kahden päivän aikana nähtiin yhteensä 21 ponilähtöä ja mukana oli 211 ponia ja 127 nuorta ohjastaa. Viikonloppu huipehtui shetlanninponien Ponikuninkaan, Ponikuningattaren sekä B-kategorian ponien Poniruhtinaan ja Poniruhtinattaren kruunajaisiin.

Ponikuninkuusraveissa nähtiin iloisia ilmeitä ja hienoa tunnelmaa niin katsomossa kuin raviradallakin. Oheisohjelmaan oli panostettu ja kotieläinpiha, lastenorkesteri, tivoli ja keppihevosrata tarjosivat ohjelmaa perheen pienimmillekin. Yleisömäärä ylitti tapahtuman järjestäjän odotukset ja paikalla oli varovaisen arvion mukaan n. 4400 ihmistä kahden päivän aikana.


Ponikuninkaaksi kruunattiin  Marian Kiukkaan ohjastama ja Julia Kiukkaan valmentama Thorvald. Ponikuningattaren kruunun peri Eveliina Hietasen lainaohjastama ja Maija Alfredin valmentama Pearl Cloud. Poniruhtinattaren tittelin  Pinja Iltasen Miniatyr ja ensimmäistä kertaa omana kilpailunaan ajetun Poniruhtinattaren vei nimiinsä Moona Espon Amazon.

- Tunnelmat oli ja on vieläkin tosi hienot! Jyväskylä järjesti tosi kivat kunkkarit. Voitto tuntui kyllä ihan mahtavan upealta, Thorvald on tehnyt nyt hienon kauden ja kuninkuus oli vielä piste i:n päälle.- kiittää Julia Kiukas.


- Meiltä Jyväskylä saa isot kiitokset. Kaikki toimi ja oli suunniteltu hyvin. Poniruhtinattaruuden voitto oli minulle ensimmäinen ja tosi hyvät on tunnelmat kun poni on tehnyt kovia juoksuja ja niin on tämä ihan huippua – iloitsee Moona Espo.


Amazon ruhtinatar2
MEP Henna Virkkunen toimi Jyväskylän Ponikuninkuusraveissa suojelina. Henna onnittelee Amazonilla Poniruhtinattaruuden ohjastanutta Moona Espoa.
IMG_7661

Kuninkaalliset yhteiskuvassa Jyväskylän Ponikuninkuusraveissa.Suomen Poniraviyhdistys palkitsi Ponikuninkuusravien yhteydessä yli sadan voiton poniohjastajia ja ansioituneita ponikasvattajia. Ponikasvattajista palkittiin B-ponikasvattajat, joiden kasvatit olivat alittaneet kahden minuutin rajan ja A-ponien kasvattajat, joiden kasvatit olivat alittaneet 2.20-rajan.


Ponikuninkuusravien järjestelyjen päävastuussa ollut Keski-Suomen hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Sari Piirainen on tehnyt pitkää päivää tapahtuman onnistumisen eteen.


- Pääsimme tavoitteena olleeseen yleisömäärään ja reilusti ylikin. Tapahtuma tuntui onnistuneen kaikin puolin mukavasti ja jo tähän mennessä tulleen palautteen perusteella voimme olla tyytyväisiä tulokseen. Yhteistyökumppanit ja talkoovoimat lähtivät innolla mukaan ja heidän avullaan saimme järjestettyä lapsille ja nuorille sekä yleisölle kivan tapahtuman, kiittää Sari Piirainen.

Vuoden 2018 Ponikuninkuusravit ajetaan Kuopiossa

Killerin ponikuninkuusravien maskotti Killen johdolla Killerin ravinuoret ja Pieta Korhonen luovuttivat viestikapulana toimivan kruunupäisen keppihevosen Kuopion raviradalle, jossa ravataan seuraavat ponikuninkuusravit 11.-12.8.2018.


-Hyvillä mielillä otimme Ponikuninkuusravien viestikapulan vastaan ja haluamme tehdä tapahtumasta mahdollisimman onnistuneen. Jyväskylässä oli hieno tapahtuma ja jatketaan samaan tapaan. Ponikuninkuusravit tulevat olemaan osa isompaa lastentapahtumaa ja saavat arvoisensa näkyvyyden – taustoittaa Heini Korhonen Kuopion ravinuorista.


Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Antti Lehtisalo oli lauantaina mukana seuraamassa Ponikuninkuusraveja ja toi keskusjärjestön terveiset Jvyäskylään.


-Olen erityisen iloinen siitä innostuksesta mitä lapsilla ja nuorilla on keppihevos-, poni-, ja hevosharratukseen. Tulen kaikin keinoin tukemaan lasten ja nuorten pääsyä lajin pariin ympäri Suomen.


- Toivotan menestystä Kuopiolle ensi vuoden Ponikuninkuusravien järjestelyihin ja kiitän kaikkia keskeisiä toimijoita – Keski-Suomen Hevosjalostusliittoa ja alueen hevosystäväin seuroja Keski-Suomen ravirataa, Killerin ravinuoria, Keski-Suomen hevosenomistajia, Poneista Potkua nuorille-hanketta sekä Hippoksen nuorisotoimintaa Jyväskylän Ponikuninkuuravien järjestämisestä – kiittää Antti Lehtisalo.


Lisätietoja Jyväskylän Ponikuninkuusraveista:


Sari Piirainen

Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry

Vesangantie 24

40630 Jyväskylä

puh. 010 321 0263, 040-849 6958

www.hevosjalostusliitot.fi/keskisuomi