Hyppää sisältöön

Juoksijasuunnan ori Salamyhke voitti ykköspalkinnion Valtakunnallisessa varsanäyttelyssä 1-vuotiaiden suomenhevosten luokassa

Päivän viimeisenä näyttelykehään astellut suomenhevosvarsa Salamyhke (i. Ponnen Aatos, e. Salaisuus Rok, ei. Saran Salama)korjasi potin kotiin voittamalla ykköspalkinnon 1-vuotiaiden sh-varsojen luokassa.

Salamyhke1
Valtakunnallisen varsanäyttelyn 1-vuotiaiden suomenhevoseten luokan voittaja Salamyhke

Oriin omistaa Erkki Jämsä Toholammilta, ja hän kertoo, että varsa on kotona kasvatettu. - Muutaman kerran tämä on ollut aisoissa. Ponnen Aatoksen halusin isäksi koska se oli ensimmäinen hevoseni ja elämäni hevonen. Kysymykseen tulevaisuuden ravikuninkaasta Erkki vain myhäilee: - No ne ajat on vielä kaukana...

Toiseksi luokassa sijoittui suomenpienhevonen Juolan Myrsky (i. Hopeamyrsky, e. Juolain, ei. Tintin Timjami) joka sai myös Pienhevosyhdistyksen erikoispalkinnon. Kolmas oli juoksijasuunnan Nurven Lupaus (i. Nurmio, e. Turon Venla, ei. Turo). Neljäs ja viides sija menivät  juoksijasuunnan Soloselle (i. Sipori, e. Hilja, ei. Kihin Hiski) ja ratsusuuntaiselle Rajakorven Walssille (i. Usven Lento, e. Nieta, ei. Vieterin Vilo)

Parhaiten käyttäytyneen varsan erikoismaininnan sai tyrnäväläinen 1v tamma Pikku-Ilona (i. Huldan Veto, e. Napsun tuttö, ei. Ulrik) ja suomenhevosten kehän parhaana esittänänä palkittiin Tekemällä-Tehty oriin esittänyt Veli-Pekka Syrjälä.

Luokan puheenjohtajatuomari Jenni Timlin oli tyytyväinen varsojen suureen määrään. - Yksivuotiaat voivat toki olla vielä eri kehitysvaiheissa, joka näkyi tänään myös palkitsemisissa. Pääsääntöisesti varsat olivat hyväkuntoisia ja liikkuivat puhtaasti. Muina tuomareina nähtiin Matti Rehula ja Niina Karen, sihteerinä Soila Lehmusvaara, mittaus Outi Ruottinen ja Reijo Kaattari.