Hyppää sisältöön

Juniorikypärä Eveliina Sarismala: ”Olen todella iloinen, että tämmöinen sarja on järjestetty”

Juniorikypärät-kilpailusarja jatkuu tiistaina 18.8. Forssan Pilvenmäellä kolmannen osakilpailun merkeissä. Kilpailusarja on suunnattu nuorille ohjastajille, mukana saavat olla 1995-2002 syntyneet juniorilisenssin haltijat. Pistepörssin jaetulla kolmannelta sijalta löytyy hollolainen Eveliina Sarismala, joka lähtee tavoittelemaan Forssan osakilpailun voittoa Meri Fontin rattailla.

Kahden osakilpailun jälkeen Eveliina Sarismala löytyy Juniorikypärät-kilpailusarjan kolmannelta sijalta. Kuva:Hippos/Juho Hämäläinen

Kuuden osalähdön Juniorikypärät-kilpailusarjasta takana on kaksi lähtöä. Sekä Turussa 15.6. että Teivossa 7.7. voittoa on juhlinut Anna Hiltunen, joka pitää samalla hallussaan pistepörssin kärkisijaa 32 pisteen turvin. Toisena pistetaulukosta löytyy Mira Oksakari 19 pisteellä ja kolmatta sijaa jakavat Eveliina Sarismala sekä Tiia Vehviläinen 18 pisteellä.

Hollolainen Sarismala starttaa Forssan Juniorikypärät-lähtöön mielenkiintoisista asetelmista, kun ajokkina toimii tuttu Meri Font.

”Hevonen kerkesi olla pari vuotta minulla valmennuksessa, ja nyt se on ollut vajaa kaksi kuukautta ammattivalmennuksessa. Viimeksi kesällä ajoin kilpailun sillä itse. Uusissa starteissa on näkynyt iso ero ja tulokset puhuvat puolestaan. Se teki ensimmäisen starttiin uudesta tallista kolmen sekunnin ennätysparannuksen”, Sarismala kehuu Meri Fontin otteita uudessa valmennustallissa.

Ohjastaja on luottavainen vuorokausi ennen Forssan osalähtöä. Kunhan ensimmäiset metrit sujuvat kunnialla, ei menestys yllättäisi.

”Tuntuu että uudella tallilla he ovat päässeet hevosen pään sisään. Hevonen on nyt tosi hyvällä mallilla ja kunhan se lähdön selvittää kunnialla niin se olisi jo puolivoittoa. Mieluummin otetaan vähän varman päälle startista, kuin ajetaan urku auki heti.”

Juniorikypärät on uusi, vuonna 2020 ensimmäistä kertaa järjestettävä kilpailusarja nuorille ohjastajille. Kilpailusarjaan oikeutettuja osallistumaan ovat juniorilisenssin haltijat.

Sarismalalla on kokemusta pääosin montélähdöistä, mutta kiinnostusta kärrylähtöjä kohtaan löytyy runsaasti. Uusi kilpailusarja onkin hänen mukaansa erittäin tervetullut lisä nuorille ohjastajille.

”Olen todella iloinen, että tämmöinen sarja on järjestetty. On vaikeaa päästä ajaman kärrylähdöissä, ja sarja on toiminut hyvänä ponnahduslautana niihin. Tätä kautta on päässyt uusien valmentajien tietoisuuteen, ja ihmiset ovatkin suhtautuneet oikein positiivisesti näihin lähtöihin”, Sarismala kehuu uuden kilpailusarjan vastaanottoa.

Sarismala on lähtöisin Ylöjärveltä, mutta tämän hetkinen kotipaikka löytyy Hollolasta. Raviurheilu on vahvasti läsnä arjessa, vaikka kalenteriin mahtuu myös kaviourien ulkopuolista elämää. Halu kehittyä rakkaan lajin parissa on kuitenkin suuri.

”Oma tähtäin on, että jossain vaiheessa olisin puoliammattilaisena mukana lajissa. Yritän ajaa niin paljon kuin pystyy ja kehittyä siinä samalla. Oma motivaatio on enemmän kuin harrastuspuolella, ja toiveissa olisi, että pääsisi valmentamaan ohjastustehtävien ohella.”

Lämminveriset ryhmäajo 2140 m Juniorikypärät 2020 osalähtö enintään 4500 e, Forssa, 18.8.2020

1.Adanna / Anna Hiltunen

2.Secret Matias / Mira Oksakari

3.Emil Von Bentz / Reetta Tervonen

4.Prospect Tag / Johan Hjelt

5.Meri Font / Eveliina Sarismala

6.Flying Sirius / Sara Hautamäki

7.Crassula Ovata / Ronja Salo

8.Happy Joy / Siiri Mäkinen

9.Star Girl One / Ronja Röpelinen

10.Don't You Know Me / Verna Sankari

Pistetilanne kahden osalähdön jälkeen


1. Anna Hiltunen 32 pistettä

2. Mira Oksakari 19

3. Eveliina Sarismala 18

3. Tiia Vehviläinen 18

5. Tomi Kitunen 16

6. Johan Hjelt 15

7. Ronja Röpelinen 14

7. Sara Hautamäki 14

9. Siiri Mäkinen 13

10. Ronja Salo 11

11. Verna Sankari 8

12. Reetta Tervonen 6

Kilpailusarjan loppuvuoden osalähdöt:

18.8. Forssa

16.9. Vermo

15.10. Jyväskylä

7.11. Lahti


Juniorikypärät-ohjastajat saavat pisteitä sijoituksensa perusteella seuraavasti: 16 – 12 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 - 1. Hylätyt ja keskeyttäneet 1 piste. Jos hevonen jää pois tai ohjastaja jää ilman hevosta osalähdössä, ohjastaja saa kuusi pistettä.