Hyppää sisältöön

Juliette Lax ylsi valtiattareksi Nordic Queen -kilpailussa

Antti Teivaisen ohjastama ja Jussi Suomisen valmentama tamma sai Powerkissa Nordic Queenin kruunun. Powerparkin raviradan juhannus huipentuu lauantaina Nordic King -suurkilpailulla.

Juliette Lax suuntaa ennakkosuosikkina kohti Jokimaan kuningatarkilpaa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Juliette Laxin kauden 2019 menestyskulku jatkuu jatkumistaan. Tamma on voittanut tämän vuoden yhdeksästä startistaan nyt kahdeksan. Kylmäveritammojen Nordic Queen -lähtö kasvatti sen voittosummaa 15 000 eurolla.

Ohjastaja Antti Teivainen sanoi voittajahaastattelussa, että hevonen taisteli voitosta upeasti.

”Se ei jättänyt juoksua missään vaiheessa kesken. Tänään meni kaikki kyllä taas hienosti, ja tamma on pysynyt hyvässä vireessä koko kauden.”

Kuninkuusravit ravataan tänä vuonna elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Lahden Jokimaalla, ja Juliette Lax suuntaa kohti kuningatarkilpaa kiistatta suurena ennakkosuosikkina.

”Tietenkin meidän osalta on nyt hyvin pullat uunissa. Mutta se on kova kisa, ja siellä ravataan yhteensä kolme lähtöä, mikä pitää muistaa”, Teivainen sanoi.

Valmentaja Jussi Suominen sanoi, että taustajoukot eivät suostu ottamaan ennakkosuosikin paineita harteilleen.

”Ei, ihan normaalisti tässä jatketaan ja mennään eteenpäin. Seuraava startti on varmaan kolmen kilometrin matka Vermossa”, hän tuumaili.

Juliette Laxin voittoaika oli 23,3/1609 metriä.

Vaikka päälähtö, Nordic King, ravataan vasta juhannuspäivänä, tammalähdön lisäksi radalla nähtiin kovia kylmäverisiä jo juhannuspäivänä. Nordic King Heat -lähdössä voiton vei Vixen, jolle ykkönen oli tällä kaudella ensimmäinen.

Markus Porokan valmentamaa oritta ohjasti Mika Forss.

”On tässä jo muutaman lähdön ajan ajateltu, että kyllä sen voiton kohta täytyy tulla, ja onneksi tuli nyt”, Forss sanoi voittajaseremonioissa. ”Hevonen on aivan jäätävässä kunnossa.”

Perjantain viimeinen lähtö oli Powerparkin oma erikoiskilpailu TuplaWoltti, jossa starttaa yhtä aikaa kaksi kahdeksan hevosen ryhmää, toinen taka- ja toinen etusuoralta. Ryhmille on täten myös omat maalit, ja lopulliset sijoitukset määräytyvät TuplaWoltissa hevosten kokonaisaikojen perusteella.

Vuoden 2019 TuplaWoltin voittoon ylsi kotiradan Veli-Erkki Paavolan ohjastama Outfield Olga.

Powerparkissa ravattiin myös Salamakypärät-kokelasohjastajakilpailun neljäs osalähtö, jonka voiton vei Iivari Nurminen hevosella Winds Of Change. Lue lisää Salamakypärät-osalähdöstä täältä.

Powerparkin raviradan perjantain tulokset

Vapaasti käytettäviä valokuvia

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403