Hyppää sisältöön

Juliette Lax rankingin suosikki seuraavaksi kuningattareksi

Kuninkuusravit siintävät viiden viikon päässä, ja suomenhevoshuipulla käy kuhina sekä orien että tammojen listauksissa. Hallitsevan ravikuningattaren Akaasian ilmoitettiin väistyvän kilparadoilta, eikä näillä näkymin Lahdessa kilpaile yhtään vanhaa kuningatarta. Orien puolella ravikuningas Costellon terveysmurheet ovat pitäneet sen pois kilparadoilta koko kevään ja antaneet tilaa haastajille.

Juliette Lax ja Antti Teivainen nappasivat viimeisimmän voittonsa Härmän Nordic Queen -lähdöstä. Kuva: Hippos / Hanna Laakso
Kuningas Costellolla näkyy jo valoa tunnelin päässä, sillä se starttaa tällä viikolla torstaina Vieskerin juhlaraveissa Jyväskylässä ja heti perään sunnuntaina tulevan kuninkuusravinäyttämön Jokimaan kovassa kylmäveristen Suur-Hollola-lähdössä. 

Costellon kovimmalla haastajalla Välähdyksellä on ollut kengitysmurheita, eivätkä askeleet ole pysyneet ravilla lähtöauton takaa. Rankingin laatijat luottavat nämä kaksi kovaa oria kärkeen, mutta niiden takana vaanivat nälkäiset haastajat Tähen Toivomuksen ja Vixenin johdolla. 

Nyt on jo täysin varmaa, että ravivaltakunnan hallitsijatar vaihtuu elokuussa Lahdessa. Akaasia on päättänyt uransa, samoin kuin kolminkertainen kuningatar Saaga S. Tällä hetkellä vahvin kuningatarsuosikki raatilaisten mielestä on Juliette Lax. Se on startannut tänä vuonna yhdeksän kertaa ja voittanut näistä kahdeksan. Kaikki raatilaiset palkitsivat sen tälläkin kertaa täysin pistein. Juliette Laxin takana tilanne kuitenkin elää ja listalle nousee uusia haastajia. 

Kuninkuusravirankingin laatii sitä varten koottu, vuosittain vaihtuva raati. Tänä vuonna raatiin kuuluvat kengitysseppä ja kuninkaallisten hoitaja Maija Ala-Vannesluoma, raviääni Jere Törmänen, Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton puheenjohtaja ja suomenhevoskasvattaja Antti Karhila, ravitoimittaja Harri Lind sekä Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen

Kukin raatilaisista on listannut mielestään 12 parasta tammaa ja oriitta. Listan ykkönen saa 12 pistettä, kakkonen 11 pistettä ja niin edelleen. Hevosten yhteispistemäärä on laskettu kunkin raatilaisen asettaman listasijoituksen mukaan. Maksimipistemäärä on 60 pistettä. Ranking on spekulatiivinen, eikä sido lopullisia valintoja tekevää kuninkuusravien päätoimikuntaa.

Lahden Jokimaan Kuninkuusravit ovat viiden viikon päässä, ja spekulaatiot hevosten ympärillä kiihtyvät. Viimeinen ranking ennen Kuninkuusraveja ilmestyy 17. heinäkuuta. Päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 24.7.2019.

Kuninkuusravit ravataan Lahdessa 2.-4.8.2019.

Lisätietoja: 

Johanna Heinonen, tiedottaja, Lahden Kuninkuusravit 
050 4426784
johanna.heinonen@jokimaanravit.fi

Kuninkuusraviranking IV 26.6.2019

ORIIT

1. Costello 56p
2. Välähdys 53p
3. Tähen Toivomus 45p
4. Vixen 43p
5. A.T. Veeti 35p
6. Rapin Aatos 34p
7. Välkyn Tuisku 32p
8. Larvan Hurmos 24p
9. Rokin Maxi 22p
10. Vixus 21p
11. Caijus 7p
12. Joriini 6p

Muut pisteitä saaneet: 

Fiiling 3p, 
Ellin Sisu 2p, 
Kartier 2p, 
Metkutus 2p, 
Camri 1p, 
Eeti 1p, 
Sheikki 1p

TAMMAT

1. Juliette Lax 60p
2. Virin Camilla 50p
3. Huimariina 43p
4. Liisan Tulilintu 42p
5. Vieskerin Virva 38p
6. Ryti-Tyttö 37p
7. Sokru 34p
8. Julianne Dahlia 23p
9. Sävel-Taika 11p
Loikkaus 11p
11. Vilma Lyydia 9p
12.Marj-Lovviisa 8p

Muut pisteitä saaneet: 

Limuska 5p, 
Naputus 5p, 
Poikolan Neito 4p, 
Taruntuuli 4p, 
Annin Vappu 3p, 
Kemun Muisto 1p, 
Piskon Pouta 1p, 
Lorutyttö 1p