Hyppää sisältöön

Jukka Torviselle 1000. voittoa täyteen – ”Hienointa lajissa on tietenkin hevonen”

Jukka Torvinen voittajakehässä.

Jukka Torvinen saavutti 1000. voiton rajan Forssan raviradalla 29.4.2023. Kuva: Mia Mäki-Maunus.

Jämsäläinen 27-vuotias raviohjastaja Jukka Torvinen saavutti tuhannen voiton rajapyykin 29.4.2023 Pilvenmäen raviradalla Forssassa. Torvinen on 63. tuhanteen voittoon yltänyt raviohjastaja. 

Jukka Torvinen ohjasti tuhanennen voittonsa Forssan Kavioliiga-ravien kahdeksannessa lähdössä suurena yllättäjänä Smokin Ride:lla. Vaikka lähtöradalta kahdeksan odotukset olivat maltilliset, maalisuoran alussa Torvinen tiesi, että nyt se tuhannesvoitto napsahtaa.

”Tosi hyvä fiilis heti lähdön jälkeen. Oli hyvä fiilis hevosesta jo ennen lähtöä ja tiesin, että matka sopii sille hyvin. Vaikka hevonen on selkeästi nousukunnossa, tiesin, että lähdön voittaminen ei ole helppoa. Viimeiseltä takasuoralta kuitenkin näin, että hyvin sujuvasti pääsee tulemaan ja maalisuoran alussa tiesin, että ensimmäisenä tullaan maaliin”, kommentoi Jukka Torvinen tuoreeltaan lähdön jälkeen tuhannetta voittoaan.

Tuhannen voiton klubiin pääseminen on raviurheilussa ohjastajille kova tavoite ja sen ajamiseen saattaa kulua osalta ohjastajista vuosikymmeniä. Torvisella ajovuosia on nyt takana 12.

”Tottakai se on iso merkkipaalu ja sen eteen joutuu tekemään töitä”

Torvinen on ollut kilpaurheilija pienestä pitäen. Vaikka laji vaihtui jalkapallosta raviurheiluun, voitontahto jäi.

”Hienointa lajissa on tietenkin hevonen, jonka kanssa on hienoa tehdä töitä.”, kiteyttää Torvinen.

Torvinen ohjasti ensimmäiset starttinsa vuonna 2011 16-vuotiaana. 12-vuotiselle ohjastajauralle on mahtunut jo useita hienoja hevosia, kuten St. Leger sankari Peanuts, tammatähti An-Dorra ja Kriterium voittaja Callela Leonard.

”Vaikea sanoa vielä ohjastajauran tärkeintä hevosta. Tähän asti olen ollut onnekkaassa tilanteessa ja päässyt ajamaan hyviä hevosia absoluuttisella huipulla”

Tähän astisista voitosta kovimmaksi Torvinen nostaa vuoden 2016 Kriterium voiton Gallela Leonardin rattailla. Lisää tavoitteita kuitenkin riittää nuorella ohjastajalla tulevaisuuteen.

”Aina koitetaan isompia lähtöjä voittaa. Seuraava steppi lähtöihin olisi menestys jossain kansainvälisessä lähdössä. Kokonaisuutena koitetaan ajaa mahdollisimman hyvin ja saada vielä paljon hyviä vuosia lajin parissa”

Jukka Torvinen ajoi 1000. voittonsa 27-vuotiaana. Näin Torvinen on viidenneksi nuorin tämän merkkipaalun saavuttanut ohjastaja. Nuorempia voiton saavuttaneet Veijo Heiskanen (1934, 25-vuotta), Hannu Torvinen (2017, 25-vuotta), Olli Koivunen (2021, 25-vuotta) ja Iikka Nurmonen (2021, 27-vuotta).

Jukka Torvinen ratsailla.
Jukka Torvinen osallistui vuoden 2022 Forssa Kuninkuusraveissa Kultajousen Lajit vaihtoon -haasteeseen, jossa raviurheilijat kiipesivät satulaan ja ratsastajat kärryille. Kuva: Moona Mäntyvaara.