Hyppää sisältöön

Jukka Torvinen aloittaa kokelasohjastajien EM-kisat tänään Belgian Monsissa

Viime kaudella komeettanousun raviohjastajana tehnyt Jukka Torvinen aloittaa urakkansa kokelasohjastajien EM-kilpailussa tänään Belgian Monsissa. Euroopan mestaruus ratkeaa neljässä osalähdössä, joista kaksi ravataan tänään ja kaksi huomenna Tongeren raviradalla.

"Se tieto, mitä hevosista on etukäteen on löydetty, viittaa että huomisen ajokit Blythesome Love ja etenkin hyväkirinen Vetiver Danover ovat paremmat pärjäämissaumat. Tämän päivän Brio de Janeirolle ja Angelique du Rezille sopisivat ilmeisesti paremmin lyhyemmät matkat", 20-vuotias Torvinen ennakoi.

"Tosi hyvillä fiiliksillä lähdetään yrittämään ja voittoa tietenkin tavoitellaan, muuten ei kannattaisi reissuun lähteä", kesäkuun 16. päivä asepalveluksensa päätökseen saava Torvinen odottaa.

Ajotakki_JukkaJukka Torvinen pukee perjantai-illan Monsin raveissa ylleen Suomen sinivalkoisen ajotakin.

Suomalaisohjastajista vuodesta 1986 saakka järjestetyn kilpailun on voittanut Mervi Illikainen vuonna 2002. Viime vuonna Suomea edusti Olli Koivunen sijoittuen viidenneksi. Jukka Torvinen on tämän vuoden osallistujista kokenein yli 2100 startin kokemuksella.

"Ei näistä kannata suuria paineita ottaa, menestystä totta kai tavoitellaan mutta neljässä lähdössä on hirveän paljon kiinni hevosista, jotka ajettaviksi tulevat", Torvinen korostaa.

Kilpailun osallistujat

Lindsay Celis, Belgia
Kasper Foget, Tanska
Jukka Torvinen, Suomi
Clément Duvaldestin, Ranska
Lea Ahokas, Saksa
Mark Kane, Irlanti
Manuel Pistone, Italia
Viktoria Nemeth, Unkari
Jaap van Rijn, Alankomaat
Magnus Teien Gundersen, Norja
Svetlana Ostroglazova, Venäjä
Sebastiana Pocovi, Espanja
Petter Karlsson, Ruotsi

Kilpailun säännöt ja aikaisemmat voittajat

Jukka Torvisen uran tilastot Heppa-järjestelmässä

Perjantain Monsin ravien lähtölistat

Lauantain Tongeren ravien lähtölistat