Hyppää sisältöön

Juhannusaatto käynnistettiin Powerparkin Ponimaililla

B-ponien 1600 metrin ryhmäajon vei Miniatyr ohjastajanaan omistaja-valmentaja Pinja Iltanen. Vaikka Miniatyr on kuluvalla kaudella kahminut voittoja B-ponien suurkilpailuista, Iltanen muistutti voittajahaastattelussa, että nuoria hyviä poneja on Suomessa koko ajan kehittymässä.

Pinja Iltanen ja Miniatyr jatkoivat menestysputkeaan Powerparkin Ponimaililla. Kuva: Hippos / Hanna Laakso
Ponimailiin osallistui yhden poisjäännin myötä kolme valjakkoa. Miniatyr ja Iltanen ravasivat ykkösiksi, toiseksi sijoittuivat Eragon ja Eveliina Hietanen sekä kolmanneksi Dorindah ja Julia Kiukas

Iltaselta kysyttiin voittajaseremonioissa, oliko kolmen ponin kisassa voittaja hänelle jo etukäteen selvä. 

"Ei se koskaan ole selvää, kovia on nämä kaveritkin", Iltanen totesi ja kehui kanssakilpailijoita. "Meillä on paljon hyviä nuoria, nousevia poneja."

11-vuotias Miniatyr tunnetaan huippunopeana yksilönä. 

"Jos se vaan terveenä pysyy, meillä on vielä useita vuosia edessä. Se on jo nyt äärettömän nopea poni, mutta sillä on vielä varojakin", Pinja Iltanen kertoi. 

Iltasen hieno juhannusaatto jatkui heti ensimmäisessä hevoslähdössä, kun Iltasen ja hänen äitinsä Pia Huusarin valmentama Nitro Diablo nappasi ykkösen uransa ensimmäisessä montéssa. Vakuuttavan voiton ratsasti Jenni Kaija

Powerparkissa ponit pääsevät estradille seuraavan kerran huomenna lauantaina 22. kesäkuuta, jolloin avataan A-ponien Junor Nordic King. 
Toiseksi Powerparkin Ponimaililla sijoittuivat Eveliina Hietanen ja Eragon. Kuva: Hippos / Hanna Laakso
Dorindah ja Julia Kiukas nappasivat kolmannen sijan. Kuva: Hippos / Hanna Laakso