Hyppää sisältöön

Juha Rehula hevosurheilun tavoitteesta Okra-maatalousnäyttelyssä: ”Suomessa syntynyt varsa voittaa Elitloppetin päälähdön”

Rehula lisäsi vielä: ”Ja sillä varsalla on suomalainen kasvattaja, suomalainen omistaja, suomalainen valmentaja, suomalainen ohjastaja ja suomalainen hevosenhoitaja!” Tämä siis Okra-maatalousnäyttelyn ”Minne menet hevostalous” –paneelissa tänään, kun Hippoksen hallituksen tuoreelta puheenjohtajalta kysyttiin, missä Suomen hevosurheilun halutaan olevan 5 vuoden päästä.

Okra2
Hippoksen paneelissa Maarit Hollmén(vas), Sami Kauhanen, Jaana Husu-Kallio, Juha Rehula ja Fred Sundwall.

Okran paneelissa käytiin laajalti läpi hevosurheilun ja –talouden asioita monesta eri näkökulmasta. Juha Rehulan lisäksi useat panelistit nostivat esille haasteen hevosurheilun yleisestä hyväksyttävyydestä. Rehula korosti myös, että hevosalan ihmisten on puhuttava kieltä, jota myös lajin pariin hakeutuvat uudet ihmiset ymmärtävät. Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio nosti esille koko hevosalan imagon tärkeyden. Hänen mukaansa hevosalalla menee hyvin, mutta mahdollisuuksia on vielä parempaankin. Veikkauksen liiketoimintaryhmän johtaja Sami Kauhanen totesi, että vaikka Veikkauksen tuotosta käytetään tulevina vuosinakin 4% hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen, ei kyseessä ole mikään kallioon hakattu summa, vaan se vaihtelee vuosittain riippuen kaikkien Veikkauksen pelien pelituotoista. Kauhanen painotti, että tulevaisuudessa pitää varmistaa riittävät resurssit kotimaisen hevosurheilutuotteen kehittämiseen.

Kaikki panelistit olivat yhtä mieltä siitä, että hevosala ja hevosurheilu kaipaavat tähtiä, niin hevos- kuin ihmistähtiäkin. Juha Rehulan mukaan tarvitaan ”uutta Charme Asserdalia” joka kiinnostaisi laajalti sekä suomalaisia että mediaa.

Hippoksen ”Minne menet hevostalous” paneeliin osallistuvat Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Juha Rehula, Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, Veikkauksen harrastepelien liiketoimintaryhmän johtaja Sami Kauhanen, MTK:n hevosasiamies ja järjestöagrologi Maarit Hollmén sekä SRL:n pääsihteeri Fred Sundwall. Paneelin juonsi Sara Perttunen.

Voit katsoa koko paneelin Maaseudun tulevaisuuden linkistä:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/hevoset/artikkeli-1.266116