Hyppää sisältöön

Josveis Kavioliiga-pistepörssin kärkeen, Lumi-Oosa ja BWT Divine Villinmiehen Tammakilpa -ykkösiksi

Josveis vei Kavioliiga-osakilpailun pisteet Lappeenrannan osakilpailussa, Lumi-Oosa ja BWT Divine ravasivat ykkösiksi omissa Villinmiehen Tammakilpa -lähdöissään.

Josveis ja Santtu Raitala nousivat Kavioliiga-pistepörssien kärkeen. Kuva: Hippos / Suvi Hakkarainen

Paul Lindgrenin omistama ja Antti Ojanperän valmentama Josveis teki Santtu Raitalan ohjastamana vakuuttavan juoksun Lappeenrannassa ja nappasi täydet 25 Kavioliiga-pistettä nousten samalla kylmäveristen pistepörssin kärkeen ohi Tähen Toivomuksen. Pisteitä 10-vuotiaalla ruunalla on yhteensä nyt 50. 


“Koitettiin lähteä niin kovaa kun ikinä pystyttiin. Tiesin toki kiihdytysvaiheessa, että Välähdyksestä ei päästä ohi jos se ravaa, mutta se laukkasi joten meille tuli sopivasti tilaa ja päästiin keulaan”, Raitala kuvaili kilpailun alkutaipaletta. 


Pahasta alkulaukasta huolimatta Välähdys ei luovuttanut ja aiheutti Raitalalle hieman ylimääräisiä sydämentykytyksiä viimeisellä puolikkaalla. 


“Siinä oli luottavaiset tunnelmat kun saatiin ajaa Polaran rinnalla, mutta sitten Välähdys tuli uskomattoman kovaa ulkoa. Hetken aikaa mietin, että voiko se olla niin yliluonnollinen että vauhti kestäisi maaliin, mutta sitten Josveis lähti hienosti vastaamaan ja voitti varmasti.” 


Nelosradalta lähtenyt Josveis voitti ajalla 22,6a / 1609 metriä.  


Josveis on nyt vuoden toisiksi menestynein suomenhevonen heti Tähen Toivomuksen jälkeen seitsemällä voitolla ja reilulla 100 000 euron voittosummalla. Hevosen omistajan Paul Lindgrenin isä Veijo Lindgren oli paikan päällä seuraamassa huippuruunan juoksua. 


“Ihan mahtavaa. Tämä hevonen merkitsee koko perheelle todella paljon, ei tässä oikein ole edes sanoja. Kiitos Ojanperälle ja koko tiimille,” Lindgren hymyili.  


Josveisin on kasvattanut Janne Maaranen ja Maarit Ruokolainen.


Toiseksi osakilpailussa ravasi Hannu Torvisen ajokki Vinksa. Ville Korjuksen ohjastama Välähdys oli lopulta lähdön kolmas. 


Villinmiehen Tammakilpa -ykköset: Lumi-Oosa ja BWT Divine

Lumi-Oosa ja Harri Kotilainen. Kuva: Hippos / Suvi Hakkarainen


Lauantaina Lappeenrannassa ravattiin myös Villinmiehen Tammakilpa -lähdöt. Kylmäveristen lähdön suvereenin voiton vei Markku Lumiahon kasvattama ja omistama, Harri Kotilaisen valmentama ja ohjastama Lumi-Oosa. Tamma seurasi emänsä Helmin Roosan kavionjälkiä, joka voitti samaisen kilpailun täsmälleen kymmenen vuotta sitten.


"Hevoseen on tullut viimeviikkoina sellaista räväkkyyttä ja tänään se lähti kovaa. Keulapaikka tuli helposti ja siinä se sitten hölkötteli, tänään oli kaikki helppoa. Tamma toimii kuin ajatus. Kesällä meno oli välillä vähän nihkeää, mutta nyt se on ollut pirtsakka ja menohaluja on", Kotilainen kertoi.


"Hevosta on rakennettu pikkuhiljaa. Itse olen työskennellyt sen kanssa helmi-maaliskuun vaihteesta saakka. Ihan ongelmatonta taival tämän kanssa ei ole ollut, mutta lahjat on kyllä olleet tiedossa."


Lumi-Oosan voittoaika oli 29,0 / 2100 metriä. Toiseksi sijoittui Olli Koivusen ohjastama Kaino Helmi ja kolmanneksi Santtu Raitalan ajokki Kopran Tuuli.


BWT Divine ja Olli Koivunen. Kuva: Hippos / Suvi Hakkarainen


Lämminveristen paras tamma oli Olli Koivusen ohjastama BWT Divine. Seppo Härkösen omistama ja Kaisa Toivosen valmentama hevonen teki hienon kirin lähdössä, jonka keulaa piti loppusuoralle saakka lopulta kolmanneksi jäänyt Jarmo Saarelan ajokki Kivarin Raindance.


"Hevonen on tuntunut alusta asti tosi lahjakkaalta. Se on älyttömän nopea ja alkoi tuossa nelivuotiskauden alussa kuumenemaan. Siinä oli suuri vaaranpaikka että olisi mennyt hevonen pilalle, mutta sen kanssa on tehty ihan mahtavaa työtä ja toimii nyt kuin ihmisen mieli", Koivunen kertoi.


Maalisuoralla kilpailu BWT Divinen ja Jukka Torvisen ohjastaman Peanutsin välillä oli äärimmäisen tiukka. Voittoajaksi kirjattiin lopulta 13,7 / 2100 metriä.


"Juoksu meni meillä tänään ihan nappiin. Heti alkuun otettiin Jarmon selkä, kun nähtiin että siitä ei ole asiaa ohi. Jännittää saatiin toki maaliin asti, mutta hyvinhän se meni", ohjastaja hymyili.