Hyppää sisältöön

Josveis ja Santtu Raitala jälleen ykkösiä Kavioliigassa – Raitalalle neljä voittoa Seinäjoelta

Kavioliigan kausi jatkui Seinäjoella kylmäveristen osakilpailulla. Santtu Raitalan ohjastama ja Antti Ojanperän valmentama Josveis otti jo kolmannen ykkössijansa Kavioliigassa ja jatkaa pistepörssin kärkipaikalla puhtaalla voittosaldolla.

Josveis sai ansaitut rapsutukset ohjastajaltaan Santtu Raitalalta Seinäjoen osakilpailun voiton jälkeen. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Ykkössarjan suomenhevoset ottivat yhteen tulevalla kuninkuusraviareenalla Seinäjoella Kavioliigan neljännessä osakilpailussa. Voiton ja täyden 25 pisteen potin vei pihtiputaalaisten Santtu Raitalan ohjastama ja Antti Ojanperän valmentama Josveis, jolle voitto oli jo kolmas Kavioliigassa.

”Josveis oli hyvän tuntuinen. Meillä oli vielä vetolaputkin kääntämättä, kaikki oli ihan hallinnassa”, Raitala tuumasi voiton jälkeen.

”Josveis on tehnyt hienoja juoksuja pitkän aikaa ja pystynyt vakiinnuttamaan paikkansa suomenhevosten kärkikaartissa, tai miksei koko kylmäveristen kärkikaartissa. Se on kehittynyt hienosti joka vuosi”, Raitala hehkutti.

Kosteassa syysillassa lähtöä keulapaikalta hallinneen Josveisin voittoaika oli 24,0a/2100m. Toiseksi lähdössä sijoittui Hannu Hietasen ohjastama Joriini ja kolmas oli Josveisin tallikaveri, vastikään pitkältä tauolta koviin lähtöihin palannut vuoden 2015 ravikuningas Jokivarren Kunkku.

”Se on tosi hieno hevonen ja tuntui hienolta nähdä se hyvävointisena kärjessä siinä meidän ulkopuolella. Silläkin lailla oli hyvä fiilis ajaa”, Raitala kertoi.

”Lopulta voitto oli kuitenkin helppo. Josveis voi joskus näyttää matkan aikana laiskaltakin kärkipaikalla, mutta viimeisellä suoralla se on kyllä tsemppaillut hienosti viime aikoina.”

Voiton myötä Kavioliigan pistepörsseissä sijoitustaan nostivat Josveisin lisäksi myös sen taustajoukot. Raitala otti takaisin viime viikolla menettämänsä ohjastajapörssin piikkipaikan, ja Ojanperä nousi valmentajapörssin kärkeen ohi Markku Niemisen. Ruunan omistaja Paul Lindgren sekä kasvattajat Janne Maaranen ja Maarit Ruokolainen ovat niin ikään pistepörssien ykköspaikoilla.

Raitala putsasi Seinäjoella palkintopöytää myös muissa lähdöissä ja kuittasi jo toista iltaa peräkkäin yhteensä neljä voittoa. Perjantaina Jyväskylän Killerillä alkanut huipputahti jatkui lakeuksilla Josveisin lisäksi Antti Ojanperän valmentamilla Ronzon Facella ja Exaudio Vicillä sekä Timo Korvenheimon suojatilla Zirkonia Comeryllä.

”Tänään oli hevoset hyvässä kunnossa. Antin hevoset voittivat kolme 75-lähtöä ja se on tosi hieno suoritus", vaatimaton Raitala hymyili.

Nelivuotiaiden Kasvattajakruunun alkuerissä Seinäjoella juhlivat Hannu Torvisen ohjastama Daze sekä Kari Rosimon ohjastama derbykakkonen Knows Best.

Kavioliiga-osakilpailun tulokset >

Kavioliigan pistepörssit >

Lisätiedot:

Suvi Hakkarainen, viestintäpäällikkö, Suomen Hippos
p. 040-7760530
suvi.hakkarainen@hippos.fi