Hyppää sisältöön

Josveis ja Antti Ojanperä olivat Kaustisen Pelimanni-ajon sankarit

Pääsiäisen Ravilauantai järjestettiin Kaustisella Nikulan raviradalla. Päälähtönä nähtiin perinteinen Pelimanni-ajo, jossa Antti Ojanperän valmentama ja ohjastama Josveis voitti varmaan tyyliin.

Josveis Kaustinen 20042019 kuvaaja Elina Paavola
Josveis ja Antti Ojanperä olivat Pelimanni-ajon sankarit. Kuva: Suomen Hippos / Elina Paavola

Pelimanni-ajossa oli dramatiikkaa jo ennen lähtökiihdytystä, kun Ellin Sisu laukkasi autoa lähestyessä. Kiihdytyksessä Antti Ojanperän ohjastama Josveis piti helposti keulat. Loppusuoralla Ojanperä keskittyi vain pitämään takanaan olevan Koskelan Akselin kiriväylät tukossa. Josveis ravasi varmaan voittoon Vixenin kiriessä kovaa toiseksi. Josveisin voittoaika oli 23,3a/2100 metriä.


”Josveis tuntui hyvältä pruuvissa, ja ajattelin, että tänään voisi olla hyvä päivä. Jo lämmityksen jälkeen tiesin, että ajan rohkealla taktiikalla. Lopussa ei ollut hätää”, Ojanperä kommentoi.


Josveis on tuonut paljon iloa omistajalleen Paul Lindgrenille ja koko Ojanperän tallille. ”Josveis on hieno hevonen, jonka kanssa olemme saaneet kokea hienon Pariisin reissun ja paljon muuta”, Ojanperä kertoi. 


Ojanperän tallin toinen hevonen Siirin Älli sijoittui lähdössä neljänneksi. ”Suomenhevonen, joka on ollut pitkään tallissa, tuo lisää tunnetta lähtöjen katsomiseen. Hyvä suomenhevonen on aina persoona. Molemmilla Siirin Ällillä ja Josveisilla on sellainen pilke silmäkulmassa”, hoitaja Jutta Ihalainen kertoi. 


Enintään 150 000 euroa voittaneiden lämminveristen maililla nähtiin reipas aloitus, jossa Tapio Perttusen ohjastama Tapiro Jet sai pidettyä sisäradalta keulapaikan. Hevoselle ei löytynyt mitään vastusta loppusuoralla ja voittoajaksi muodostui hieno 12,0a/1609 metriä. Tapiro Jetin omistavat Marita ja Markus Kiiski.


”Hevonen meni vähän laiskan oloisesti, mutta sillä oli myös iloisuutta mukana. Kaksi minuuttia ennen lähtöä otin pienen spurtin, jossa se tuntui tosi terävältä. Silloin päätin yrittää ajaa keulasta. Tämä oli parasta Tapiro Jetiä”, Perttunen kertoi voittajahaastattelussa. 


Tapiro Jet palasi Kaustisen lähdössä kahden kuukauden tauolta. ”Hevonen sai tiheästi startteja talvella. Tämä voitto näytti, että pidimme taukoa oikeaan aikaan. Finlandia-päivänä todennäköisesti jatketaan, siellä on sopiva lähtö hyvällä palkinnolla. Tämän kuuluukin kilpailla lauantain isoissa lähdöissä”, valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen kehui hevostaan.


Vapaasti käytettäviä kuvia


Lisätietoja:


Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424