Hyppää sisältöön

Joriini on kylmäveristen Pohjoismaiden mestari

Kavioliiga jatkui molempien rotujen osakilpailuilla Turussa. Kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailussa kilpailtiin myös arvostetusta Pohjoismaiden mestaruudesta. Mukana oli kylmäverihuippuja Suomesta, Norjasta ja Ruotsista.


Joriini voitti Pohjoismaiden mestaruuden. Kuva: Hanna Närhinen


Lähdössä nähtiin hurja avaus, kun Evartti ja Vixus kamppailivat kärkipaikasta lämminverivauhtia. Ravikuningas Evartti sortui laukalle, ja Kavioliigaa johtava Vixus sai pidettyä johtopaikan 15-vauhtisella avauspuolikkaalla. Sen rinnalle kiersi Lissun Eerikki, jonka takaa sai hyvät iskuasemat Hannu Hietasen ohjastama Joriini.

Loppusuoralla nähtiin todella tiukka kamppailu Lissun Eerikin ja Joriinin välillä. Lopulta aivan maalilinjalla Pohjoismaiden mestariksi venyi Joriini, jonka voittoajaksi kirjattiin 22,0a/2100 metriä.

”Meidän puolelta meni oikein hyvin, viimeisellä takasuoralla en lähtenyt kolmannelle, luotin edessä olevaan Lissun Eerikkiin vielä siinä. Loppusuoran alussa hevonen tuntui hyvältä, ja tuli heti selvästikin ohi, mutta Lissun Eerikki lähti vastamaan ja tuli viimeiset metrit tosi hyvin. Kyllä siinä kaikki oli pelissä”, ohjastaja-valmentaja Hietanen kommentoi loppusuoran tapahtumia.

Joriini on esiintynyt läpi kauden hienosti ja on voittanut kuusi kertaa tämän vuoden aikana. Voitto nosti Joriinin toiseksi Kavioliigassa, sarjaa johtava Vixus sijoittui Turun osakilpailussa kolmanneksi.

”Joriini on tehnyt koko kauden tosi hyviä juoksuja. Koko kausi ollaan ajettu samalla tyylillä ja vire on säilynyt hyvin”, Hietanen kertoi.

Pohjoismaiden mestaruus oli Joriinin uran isoin voitto. Voitosta hevonen palkittiin 30 000 eurolla, ja Joriini sai nimensä arvostettuun kunniataulukkoon.

”Kun kansallislaulu tuli, se tuntui mahtavalta”, Laihialla hevosia valmentava Hietanen tunnelmoi.

Joriinin omistaa ja sen on kasvattanut Kalle Korkiavuori. Hevosta hoitaa Sara Hietanen, joka nousi hoitajien pistepörssissä kolmanneksi.

Kylmäveristen seuraava osakilpailu Kavioliigassa ajetaan Porissa 24. lokakuuta. Ennen kauden ensimmäistä Kavioliiga Grand Prix’ta on vielä kaksi osakilpailua.

Justice Ås jatkaa Kavioliigan johdossa

Lämminveristen neljäs osakilpailu ajettiin Turussa kahdeksan hevosen voimin. Kavioliigaa johtava Justice Ås otti johtopaikan ja hallitsi siitä Seppo Markkulan ohjastamana maaliin asti. Lopussa parhaiten haastoivat Hotshot Luca ja Don Williams, jotka ovat myös Kavioliigan kärkiviisikossa pistepörssissä. Justice Åsin voittoaika oli hyvä 12,9a/2100 metriä.

”Justice Ås ei ollut ihan parhaimmillaan tänään, se on tosi hyväpäinen hevonen, ja piti vielä varmaan voittoon. Hevoselta voi odottaa parempaa jatkossa”, ohjastaja Seppo Markkula kertoi.

Anna Mäenpään omistama Justice Ås johtaa Kavioliigaa ylivoimaisesti 61 pisteellä. Toisena olevalla Big Headachella on pisteitä 35 ja kolmantena olevalla Don Williamsilla 33.

Kavioliiga jatkuu lämminveristen osalta Kouvolassa 31. lokakuuta. Kauden ensimmäinen Kavioliiga Grand Prix on luvassa 7. marraskuuta Lahdessa.

”Nyt ajetaan tätä Kavioliigaa. Talvella pidetään taukoa, ja jatketaan taas keväällä”, valmentaja Nina Pettersson-Perklén kommentoi hevosen jatkoa.

Pettersson-Perklén johtaa valmentajien pistepörssiä Kavioliigassa.

 

Vapaasti käytettäviä kuvia Suomen Hippoksen kuvapankissa

Tulokset, kylmäveristen osakilpailu ja Pohjoismaiden mestaruus

Tulokset, lämminveristen osakilpailu

Pistepörssit

Osakilpailut