Hyppää sisältöön

Jokivarren Kunkku ja Månprinsen A.M. karsintavoittajina lauantain 25.6. Nordic Kingiin – voittajalle 50 000 euroa

Härmän PowerParkin tuliterällä raviradalla nähdään juhannuksena uusi kylmäveristen suurkilpailu Nordic King. Juhannusaattona ravattiin viikonlopun pääkilpailun karsintalähdöt, jotka voittivat hallitseva ravikuningas Jokivarren Kunkku ja ruotsalainen huippuori Månprinsen A.M. Kilpailun finaali juostaan lauantaina 25.6. noin klo 19:45 ja loppukilpailun voittaja ansaitsee 50 000 euron jättipalkinnon.

Ensimmäisessä karsintalähdössä Jokivarren Kunkku sai vetää johtopaikalla verkkaista kyytiä ja ori irtosi maalisuoralla kamppailuun SE-ori Vitterin kanssa. Jokivarren Kunkku torjui haastajansa kovavauhtisessa kirikamppailussa hallitusti.

"Oli huomista finaalia ajatellen hyvä asia, että saimme vetää alkumatkan rauhallisesti. Kunkku oli tänään tosi hyvä kaikinpuolin. Hieno uusi tapahtuma tänne on juhannukseksi rakennettu ja tästä radasta tulee todella nopea tulevaisuudessa kun uusi pinta vielä asettuu", Pohjoismaiden voitokkain raviohjastaja Jorma Kontio myhäili voittajaseremonioissa.

Kunkku6
Jokivarren Kunkku

Jokivarren Kunkun voittotulos oli 24,7a/2100m. Vitter jäi tästä kymmenyksen.

"Vitter oli hyvä ja karsintalähtö oli sopiva terävä viimeistely loppukilpailua ajatellen", Mika Forss kommentoi puolestaan kakkossijan jälkeen.

Toisessa karsintalähdössä paineltiin sen sijaan kovaa, kun Pikkukahveli vetäisi avauskierroksen 20-vauhtia. Maalisuoralla Pikkukahveli kangistui hieman ja ruotsalainen suosikki Månprinsen A.M. kiri väkevästi voittoon tuloksella 22,0a/2100m. Pikkukahveli kesti vahvasti toiseksi.

Monprinsen2
Månprinsen A.M.

"Minua yllätti, että Pikkukahveli veti niin kovaa vauhtia kärjessä. Loppusuoralla sen vauhti alkoi painaa ja Månprinsen A.M. kiri helposti kärkeen. Ori ei väsynyt tästä mitenkään ja eiköhän hevonen vain paranna huomiseen finaaliin. Tapahtuma on hieno ja haluan kiittää sekä yleisöä", ohjastaja Gunnar Melander sanoi.

Esa Holopainen oli tyytyväinen Pikkukahveliin.

"Oriin lähtönopeus yllätti. Rata on todella hyvä, mutta tälle se olisi saanut olla vielä vähän pitävämpi. Pikkukahveli on kovassa kunnossa."

Finaalin lähtöradat
1. Elias Intomieli
2. Månprinsen A.M.
3. Pikkukahveli
4. Jokivarren Kunkku
5. Vitter
6. Metkutus
7. Marat
8. Siirin Älli
9. Suivikas
10. Aki-Vei
11. I.P. Lento
12. A.T. Veli


Vapaasti käytettäviä valokuvia