Hyppää sisältöön

Joensuun Ravilauantai eteni kuningas Costellon tahdissa

Joensuun Ravilauantain päälähtönä juostiin kylmäveristen Sanomalehti Karjalainen –ajo, jonka vei nimiinsä ensimmäistä kertaa Linnunlahdella kilpaillut hallitseva ravikuningas Costello.

Costello Risto Tupamäki 090319 Joensuu kuva Suomen Hippos Aada Pölönen
Risto Tupamäki ja Costello tekivät voitokkaan matkan Joensuuhun ja pokkasivat Sanomalehti Karjalainen -ajosta 12 000 euron ykköspalkinnon. Kuva: Hippos / Aada Pölönen

Risto Tupamäki ohjasti Ville Herttuan valmentaman ravikuninkaan Sanomalehti Karjalainen –ajossa 12 000 euron arvoiseen voittoon ajalla 26,1/2140 metriä. Costello jatkoi vakuuttavaa kauden alkuaan, eikä Tommi ja Hanna Herttuan omistama ori joutunut toisessakaan startissaan vielä tekemään kaikkeaan voiton eteen.

”Ei näissä lähdöissä helpolla pääse, kyllä juosta pitää, vaikka helpolta näyttikin. Costello on ollut yllättävän hyvä, sillä nämä ajetut lähdöt eivät olleet alun perin edes suunnitelmissa”, Herttua kertoi.

Tupamäki haki pitkän kiihdytyksen päätteeksi Costellolla keulapaikan ja pääsi hallitsemaan lähdön tapahtumia. Pahimmaksi kilpakumppaniksi nousi Polara, jolle kiritila aukesi kuitenkin liian myöhään.

”Loppusuoran puolivälissä vasta avattiin pellit ja hyvin irtosi. Vähän pelkäsin selässä tullutta Polaraa, mutta kyllä tämä näytti, että varaa on vielä”, Risto Tupamäki kommentoi Costellon menoa.

”Tänään se oli vielä astetta parempi kuin viikko sitten. Ihan kuin siltä olisi joku kilo pudonnut, oli huomattavasti urheilullisemman näköinen nyt”, Tupamäki heitti pilke silmäkulmassa viitaten aiempaan kommenttiinsa Costellon ”ylen lihavasta” olemuksesta.

Hallitseva ravikuningas nähtiin lauantaina ensimmäistä kertaa Pohjois-Karjalassa, eikä se joutunut pitkälle kotimatkalle tyhjin käsin. Herttua lähetti iloiset terveiset Joensuun raviradan taustahenkilöille, jotka sinnikkäästi houkuttelivat Costelloa paikalle.

”Kiitos, että houkuttelitte tänne! Mielestäni ravikuninkaan pitää olla vähän kuin presidentti ja tehdä maakuntamatkoja, näyttää esimerkkiä muille.”

Lämminveristen Hopeadivisioonakarsinnassa ensimmäisenä maaliin ehti Ari Moilasen ohjastama Wilhelm Nash. Ville Mäkelän kasvattamalle, omistamalle ja valmentamalle ruunalle voitto oli jo toinen tällä viikolla.

”Tämä oli helppo voitto ja Vermon keskiviikon startti vei hevosta eteenpäin. Tämän hevosen kanssa on olut paljon ongelmia, mutta nyt se on palannut tasolleen”, Moilanen ylisti illan ajokkiaan.

Haastajadivisioonakarsinnassa Henri Bollströmin ohjastama ja Minna Piirosen kasvattama, omistama ja valmentama Minto’s Don Juan hallitsi lähtöä keulapaikalta ja piti sitkeästi voittoon.

”Halusinkin kovan kilpakumppanin Intuton meidän rinnalle, sillä tiesin, että tämä pystyy vastaamaan hienosti. Maaliin asti taisteltiin, nyt lähtöpaikka oli meidän puolella”, uransa 1000. ja nyt 1001. voiton Minto’s Don Juanin kärryillä ohjastanut Bollström kertasi.

Lauantain kaikki tulokset ovat luettavissa Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmässä.

Lisätietoja: 

Suvi Hakkarainen
Viestintäpäällikkö
Suomen Hippos
suvi.hakkarainen@hippos.fi
040 776 0530