Hyppää sisältöön

Jere Hurmeen ohjastama Minecraft kiri Salamakypärien kauden toisen osalähdön voittoon

Jere Hurme taituroi Minecraftin Salamakypärien kauden toisen osakilpailun voittoon Vermossa. Kuva: Juho Hämäläinen

Vermossa kilpailtiin keskiviikkona 25. toukokuuta Salamakypärät-ohjastajasarjan kauden toinen osalähtö. Lähdön voittoon kiri vakuuttavan loppukirin päätteeksi lietolaisen Jere Hurmeen ohjastama Minecraft.

Salamakypärät-kilpailusarja on kokelasohjastajille suunnattu kilpailusarja. Kilpailukausi koostuu 12 osalähdöstä ja keskiviikkona Vermossa kilpailtiin kauden toinen osalähtö. 2120 metrin lämminveristen ryhmäajoon starttasi kymmenen valjakkoa, joista ensimmäisenä maalilinjan ylitti Jere Hurmeen ohjastama Minecraft.

”Annoin hevosen lähteä ihan omaa vauhtia. Sen näki aika nopeasti, että jos ajetaan vastaan niin meillä on pieni laukan riski kurvissa. Ajattelin että ajetaan varmasti, ja päästetään Marlon Dee eteen”, Hurme kertasi lähtökiihdytystä TotoTV:n haastattelussa.

Keulahevosen Marlon Deen selässä maalisuoralle asti matkannut Minecraft nousi lopulta kiriin, ja maisema vaihtui.

”Viimeisessä kurvissa tuli hyvin tilaa ja aika nopeasti kun päästiin ulos sieltä, niin tiesin, että varma voitto.”

Hurmeen ja Minecraftin yhteispeli on sujunut saumattomasti. Kaksikko on startannut Vermossa kaksi kertaa ja tuloksena on kaksi ykkössijaa.

”Onhan tämä mukava hevonen. Tämä on toinen kerta kun ajan tällä Vermossa, ja toinen voitto. Mikä tämän parempi”, Hurme myhäili.

Toiselle sijalle nousi loppumetreillä Tino Paldanin ohjastama Wutan ja keulassa matkannut Marlon Dee vei kolmannen sijan. Kauden avausosalähdön voittanut Paldan jatkaa kokonaispisteiden kärjessä.

Minecraftin valmentaja on Harri Koivunen. Tyhjätasku Team on hevosen omistaja ja Tiina Alanen sekä Jarkko Hohtari ovat kasvattajia. Heidi Vuori vastaa hevosen hoidosta.

Seuraavan kerran Salamakypärät ovat vauhdissa Jyväskylän Killerin raviradalla 3. kesäkuuta.

Pistetilanne kahden osalähdön jälkeen:

1. Tino Paldan 28 pistettä
2. Jere Hurme 23
3. Johanna Säteri 17
3. Terno Grönstrand 17
5. Patri Filatoff 14
5. Aada Salo 14
7. Milla Markkanen 10
8. Erika Elomaa 9
8. Oona Halme 9
10. Sakari Talikka 8
10. Kaisa Rehula 8
12. Tuukka Varis 7