Hyppää sisältöön

Jere Hurme hyödynsi kiritilat ja vei voiton Salamakypärien Vermon osakilpailussa – ”Tosi tärkeä näytön paikka”

Jere Hurme ja Burnout

Jere Hurme kannusti Burnoutin Salamakypärien Vermon osakilpailun voittoon. Kuva: Hippos/Pekka Salonen

Salamakypärät-kilpailusarja jatkui keskiviikkona Vermo Areenalla. Kauden seitsemännen osakilpailun voiton vei lietolainen Jere Hurme, joka tarjosi työnantajansa Harri Koivusen valmentamalle Burnoutille nappijuoksun. Voitto oli Hurmeelle kauden ensimmäinen Salamakypärissä.

Ennen Vermon osakilpailua kauden kuudessa Salamakypärät-lähdössä oli nähty kuusi eri voittajaa, ja sama kaava jatkui myös Vermo Areenalla keskiviikkona, kun Jere Hurme kannusti Burnoutin ykköseksi. Hurme tarjosi ohjastettavalleen tarkan juoksun sisäradalla, ja hyödynsi viime hetkellä auenneet kiritilat loppusuoralla.

”Hevonen tuli tosi hyvin loppuun, voimia jäi paljon ja vetolaput käyttämättä. Ruuna oli tosi hyvä tänään”, Hurme kehui voittajahaastattelussa Talli Loppuunpalaneiden omistamaa Burnoutia.

”Se on tosi pieni, mutta sillä on hyvä pää ja hyvä tyyli mennä, mahtava kilpahevonen.”

Vuosina 1992-2005 syntyneille kokelasohjastajille suunnattu Salamakypärät-kilpailusarja pitää sisällään 12 osakilpailua. Kokelaslisenssin saa ohjastaja, joka työskentelee ammattivalmentajan tallilla. Huhtikuussa alkanut kausi huipentuu Jyväskylässä 20. marraskuuta.

Turkulaisvalmentaja Harri Koivusella työskentelevä Hurme, 25, pitää Salamakypäriä tärkeänä ponnahduslautana nuorille ohjastajille, joille näytön paikat saattavat muuten olla tiukassa.

”Pääsemme ajamaan Vermossa ja isoissa lauantairaveissa ympäri Suomen – näissä kun onnistuu hyvin, niin saa näytön paikan ja vähän julkisuutta, jota jokainen kaipaa. Tästä saa hyviä kontakteja tulevaisuuteen, ja valmentajat näkevät, että on taitavia ja hyviä nuoria kuskeja ajamaan hevosia. Mielestäni tämä on tosi hyvä konsepti.”

Salamakypärät-kilpailusarjassa osakilpailun voittaja kuittaa itselleen 16 pistettä, ja kärjessä tilanne tiivistyi entisestään, kun Hurme nousi täydellä pistepotilla kolmen ohjastajan kesken jaetulle toiselle sijalle.

Kilpailusarjan kärkipaikalla pysyy kaarinalainen Patri Filatoff, joka sijoittui Vermossa viidenneksi. Vaikka ohjastajat kilpailevat sarjassa toisiaan vastaan, Hurmeen mukaan yhteishenki porukassa on oikein hyvä.

”Patri (Filatoff) välillä koittaa isotella, mutta saadaan sillekin laitettua kampoihin tässä”, Hurme naureskeli.

Salamakypärien kausi jatkuu Forssassa 18. syyskuuta.

Pistetilanne 7. osalähdön jälkeen:

1. Patri Filatoff 70
2. Kaisa Mikkola 61
2. Vilja Kivinen 61
2. Jere Hurme 61
5. Milla Markkanen 54
6. Oona Halme 46
7. Sakari Talikka 44
7. Tino Paldan 44
9. Terno Grönstrand 43
10. Mats Havulehto 42
10. Anette Antti-Roiko 42
12. Riku Lehtonen 32

Salamakypärät-kilpailusarja