Hyppää sisältöön

Jenny Suomela jahtaa kaksoisvoittoa Ponieliitissä

Jyväskylässä ravataan lauantaina 9.6. radan suurimpiin tapahtumiin lukeutuva Killerin Eliitti. Raveissa ajetaan myös molempien kategorioiden Ponieliitit. Shetlanninponien lähtö avaa kilpailutapahtumat kaviouralla kello 13.15 ja heti perään ajetaan ensimmäistä kertaa B-poneille järjestettävä Ponieliitti kello 13.30.

Jälkimmäisessä ponilähdössä starttaa yhteensä kahdeksan valjakkoa. Kaksi lähdön poneista saapuu Jenny Suomelan tallista. Näistä Suomela ohjastaa itse Thelmaa.
jenny-suomela-0218vt-ponigaala-1024x683
Jenny Suomela uskoo Thelman olevan ennätyskunnossa. Kuva: Ville Toivonen / Ravinetti- Thelma on tällä hetkellä ennätyskunnossa. Se on parhaimmillaan yleensä vasta syksyllä, sillä tamma tykkää juosta viileämmillä keleillä, Jenny Suomela paljastaa.

- Sillä on vasta kaksi starttia tälle kaudelle ja uskon sen menevän eteenpäin starttien myötä. Thelma sai talvella ehjän treenikauden, joka näyttää tuottavan tulosta. Sillä ajettiin pääasiassa pitkää matkaa ja kovaa muiden nopeiden ponien kanssa.

-Laukaton juoksu on ensisijainen tavoite lauantaille. Toki olisi myös kiva, jos saisimme parannettua ponin ennätystä lauantaina. Sille laitetaan tähän starttiin uudenlaiset kengät, jos sitä saisi vielä hieman nopeammaksi.

Tallikaveri treenaa hyvin

Samassa lähdössä Thelman kanssa kilpailee tallikaveri Jarmo, jota ohjastaa Suomelan tallilla paljon arkisin autteleva Jenni Haapahuhta.

- En ole ajanut Jarmolla vähään aikaan itse kilpaa, sillä olen aina ajanut jotain muuta ponia samassa lähdössä, Suomela kertoo.

- Poni meni hiitissä todella hyvin, ja sen puolesta odotan siltäkin menestystä lauantaina. Jarmon täytyy kuitenkin päästä ravia matkaan ja nopeasti kärkiporukkaan, jotta se pystyy menestymään.

Kaksoisvoittoa Suomela ei uskalla kuitenkaan toivoa.

-Voitosta lähdetään tietysti ajamaan molemmilla, mutta lähdössä on hyviä poneja muillakin. Kaiken mennessä nappiin ei se toki mahdotonta ole, Suomela naurahtaa.

Teksti: Toni Sarkama

1. ponilähtö klo 13:15 A-Ponit tasoitusajo 1640 m Ponieliitti 2018 p. 2.25.0 + 20 m/ 2,5 s

1  Amiral Doll   /   Emma Koski                          
2  Kallelan Ruusu   /   Ilona Rekilä                     
3  Strait's Poker   /   Väinö-Kalle Korhonen
4  Euforia   /   Tuukka Varis
5  Noron Sissi   /   Elina Miettunen
6  Pearl Cloud   /   Eveliina Hietanen  
7  POISSA
8  Animatzoo Obama   /   Nina Hänninen
9  Saphira   /   Jenita Laitinen  
10  Thorvald   /   Maria Kiukas

2. ponilähtö klo 13:30 B-Ponit tasoitusajo 1640 m Keski-Suomen Osuuspankki -lähtö, Ponieliitti 2018 p. 1.55.0 + 20 m/ 1,4 s

1  Drömmer Lu Art   /   Katariina Hämäläinen
2  Ekstrands Bärgarn   /   Saana Tuuri  
3  Kattedals Isse   /   Nina Hänninen
4  Smedens Andiamo 41 RUSS   /   Jenni Rautiainen  
5  Thelma   /   Jenny Suomela  
6  Jarmo   /   Jenni Haapahuhta  
7  Ernst Rivaldo 27 RUSS   /   Eveliina Hietanen  
8  Miniatyr   /   Pinja Iltanen