Hyppää sisältöön

Järvsöfaks tulee Ravikarnevaaleihin

Maailman paras kylmäverinen tulee vielä kerran Suomeen.

LC6U9123
Järvsöfaks Pohjoismaiden Mestarina Turussa 2007. Kuva: Pirje Paananen

Maailman paras kylmäveriravuri 17-vuotias Järvsöfaks toimii nykyisin Ruotsin raviurheilun lähettiläänä. Upean uran raviradoilla tehnyt musta hurmuri saapuu Vermoon tammikuun seitsemäs päivä juostaviin Suomi-RuotsiToto75 Ravikarnevaaleihin. Järvsöfaks vetää esittelyjä ja on yleisön ihailtavana.
-On suuri ilo ja kunnia tulla Järvsöfaksin kanssa vielä Suomeen. Kilpailimme siellä usein, ja taisimme voittaa lähes aina. Järvsöfaks on pirteä eläkeläinen, mutta hommia sillä riittää. Se toimii raviurheilun ilosanoman levittäjänä. Tulen Vermoon myös kilpailemaan. Ajan tänään perjantaina Bergsåkerissa, ja sen jälkeen tiedän, mitkä hevoset juoksevat tammikuun seitsemännen päivän kovassa kylmäverilähdössä, Jan-Olov Persson kertoi.

Järvsöfaks voitti huikealla urallaan peräti 201 kertaa. Se juoksi maailmanennätyksen 17,9a, mikä lienee lyömätön vielä monta vuotta. Järvsöfaks tienasi palkintorahoja 21,2 miljoonaa kruunua. Elitkampenin Järvsöfaks voitti vuosina 2002-2006 ja Ruotsin mestaruuden peräti 10 kertaa. Suomessa Järvsöfaks kilpaili 14 kertaa, joista se voitti 12 lähtöä. Vermossa Järvsöfaks teki viisi starttia ja voitti joka kerta.

Lisätietoja Vermon 7.1. Suomi-Ruotsi Ravikarnevaaleista