Hyppää sisältöön

Janne Räisänen lähtee edustamaan Suomea Prix d’Amérique-viikonlopun ohjastajien amatöörilähtöön

Suomea edustamaan Prix d’Amérique-viikonloppuna 25.1 ajettavaan amatööriohjastajien Prix de Saint-Claude-lähtöön on valittu Janne Räisänen.

mestari2
Janne Räisänen on päässyt juhlimaan useissa amatööriohjastajien kilpailuissa. 2014 Räisänen juhli MM-kultaa Vermossa. Kuva: Hippos / Ilkka Nisula

Janne Räisänen on valittu edustamaan Suomea Prix d’Amérique-viikonloppuna 25.1 ajettavaan amatööriohjastajien Prix de Saint-Claude-lähtöön. Lähtöön osallistuu 16 UET:n jäsenmaiden edustajaa. Räisänen on menestynyt kiitettävästi amatööriohjastajien kilpailuissa, voittaen mm. maailman ja Euroopan mestaruuden sekä kolme Suomen mestaruutta. Euroopan ratoja kiertäneelle Räisäselle Pariisiin lähtö tuntuu mieluisalta.

”Kivalta tuntuu, mukava päästä tuommoiseen paikkaan. Ranskassa, saati Pariisissa, ei ole tullut vielä ajettua”, Räisänen paljastaa.

Rantasalmella asuvalle Räisäselle raviurheilu toimii harrastuksena, vaikka viime vuonna ohjastettuja lähtöjä kertyi peräti 242. Näistä voittoja 32. Kotitallista löytyy myös muutama valmennettava.

”Hevoset menee harrastuksena. Valmennellaan kotona ja vähän käydään ajamassa lainaohjastajana kilpaa. Kirjastoautoa ajelen työkseni. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan suurentaa hevosharrastusta ihan mahdottomasti, mitä nyt päivätöiltä ehtii”

Ranskaan Räisänen suuntaa avoimin mielin, eikä mitään ajotaktiikoita ole vielä mietitty valmiiksi, mutta tiedostaa kansainvälisten ajajalähtöjen erilaisuudet.

”Ei kai tässä vielä mitään ajotaktiikoita tarvitse miettiä, katsotaan ne lähempänä, kun näkee hevoset ja juttelee valmentajien kanssa. Noissa lähdöissä, jos jotain pitää ottaa huomioon, on se, että tulee kuskeja erilaisista ajokulttuureista. Eri maissa ajetaan eri tavoilla,

eikä se välttämättä ole huono asia.”

Varasijalle Suomen edustajaksi Pariisin Prix de Saint-Claude lähtöön valittiin Kari Puosi. Hakijoita Pariisiin amatöörilähtöön oli 20 ja valinnoista vastasi Suomen Hippos.