Hyppää sisältöön

Janne Räisänen ajoi toiseksi Vincennesin amatööriohjastajien lähdössä: ”Ei tällaista ihan joka päivä pääse kokemaan”

Räisänen ja Ronny Kuiperin valmentama Staro Ivy League jäivät niukasti toiseksi Pariisissa, kun Johann Preiningin ohjastama Jet Voice kurotti viime metreillä ensimmäiseksi maaliviivalle.

Janne Räisänen ja Staro Ivy League jäivät sisäradalla niukasti toiseksi. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Urallaan useita kansainvälisiä ohjastajakilpailuja käynyt ja muun muassa amatööriohjastajien maailmanmestaruuden voittanut Janne Räisänen oli uuden tulikasteen edessä lauantaina, kun hän hyppäsi Staro Ivy Leaguen kärryille Ranskan pääradalla Pariisin Vincennesissä.

Ronny Kuiperin valmentama Staro Ivy League voitti kyseisen kilpailun vuosi sitten, ja Kuiper oli mielissään saadessaan suojatilleen kokeneen suomalaiskuskin.

”Meillä kävi tuuri”, Kuiper vinkkasi ennen lähtöä.

Odotukset eivät olleet turhia, sillä valjakko taisteli haastavasta lähtöpaikasta huolimatta voitosta viime metreille asti. Aivan maaliviivalla ykköseksi kurotti kuitenkin itävaltalaisen Johann Preiningin ohjastama Jet Voice.

”Alussa oli vähän sekavaa ja moni laukkasi. Ulkoradoilta hetki tarkkailtiin, sitten pääsin toiselle radalle ja kun kaveri keulassa näytti, että voi tulla eteen niin saimme keulapaikan. En tiedä, olisiko viimeisessä kaarteessa pitänyt jo lähteä ajamaan täysillä, kun näin että Preining lähti kiriin, mutta nyt hävisimme vähän”, Räisänen analysoi.

Niukasta tappiosta huolimatta rantasalmelainen Räisänen oli yhtä hymyä hypätessään pois ajokkinsa kärryiltä suomalaiskannattajien edessä.

”Tosi hienoa päästä ajamaan tänne, ei ole valittamista. Ei tällaista Suomessa ihan joka päivä pääse kokemaan.”

Kansainväliseen amatööriohjastajien kilpailuun osallistui 17 Euroopan raviunioni UET:n jäsenmaiden ohjastajaa.

Pariisin Vincennesin raviradalla kilpailtava Prix d’Amerique kerää yhteen maailman parhaat ravurit. Viikonlopun päälähtö juostaan sunnuntaina 26.1. noin kello 17:10 ja se on seurattavissa suorana Veikkauksen TotoTV:ssä sekä C More Max ja Ruutu+ -palveluissa. 

Studiossa nähdään asiantuntijat Martti Ala-Seppälä sekä Jari-Pekka Rättyä, ja studio näkyy myös TotoTV:n pääkanavalta. Suora lähetys starttaa sunnuntaina kello 15:30.

Lähdön tulokset >