Hyppää sisältöön

Jalostuspäivät 2020 Seinäjoella 13.-14.2.

Huolellisilla jalostusvalinnoilla syntyy kestävyyttä ja suorituskykyä. Tämä vuoden Jalostuspäivillä keskiössä elinvoimainen suomenhevonen.


Tänä vuonna Jalostuspäivien teemana ovat jalostuksen vaikutus hevosen kestävyyteen ja suorituskykyyn sekä suomenhevosen monet mahdollisuudet myös tulevaisuuden kilparadoilla. Alustajina kuullaan eturivin suomalaisia jalostuksen ja kasvatuksen asiantuntijoita, mukana mm. jalostusagronomi ja menestyskasvattaja Toini Immonen, Helsingin yliopiston kotieläintieteen professori Asko Mäki-Tanila, suomenhevosillaan ansioitunut kasvattaja-valmentaja Juha-Matti Paavola sekä ravihevosten fysiikka-asiantuntija, eläinfysioterapeutti Heli Hyytiäinen

Jalostuspäivät on perinteisesti koonnut yhteen Suomen huippukasvattaja – niin tänäkin vuonna. Osallistujien asiantuntemusta hyödynnetään kaksipäiväisessä Suomenhevosen kehityksen ja monimuotoisuuden varmistaminen -työpajassa, jossa käsitellään kilpailutoiminnan roolia kasvatuksen tukena sekä kasvatustyön tulevaisuutta ja varsojen kysynnän varmistamista jatkossakin.

Jalostusjohtaja Minna Mäenpää Suomen Hippoksesta tuo terveiset suomenhevosten jalostustoiminnan ajankohtaisista asioista sekä kertoo luvassa olevista muutoksista ja tulevaisuuden suuntaviivoista. Lisäksi Jalostuspäivillä palkitaan vuoden 2019 parhaat kasvattajat.

Jalostuspäivät on vuotuinen kuninkuusravipaikkakunnalla järjestettävä, pääsääntöisesti ravihevosten jalostus- ja kasvatustapahtuma, joka tarjoaa ajantasaisinta tutkimustietoa ja kättä pitempää käytännön kasvatustyöhön. Jalostuspäivät 2020 -ohjelma ja ilmoittautuminen: Jalostuspäivät 2020

Lisätietoja:

jalostusinformaatikko Susanna Back

susanna.back@hippos.fi

040 505 8013