Hyppää sisältöön

Jääkuninkaalla jokerikortti Leville

Levin Arctic Horse Racessa kilpaillaan 18.3. 2012 Jääkuninkaan tittelistä. Jääkuninkuutta tavoittelevat suomenhevoset.

pp110327-arctichorserace2750
Jääkuninkungas Patrikin Muiston ohjastaja Jouko Tarvainen voittajan haastettelussa. Kuva: Antti Savolainen
Tänä vuonna Jääkuninkaan tittelin vei Jouko Tarvainen Patrikin Muistolla. Orin kausi jatkui hienosti, sillä heinäkuussa se sijoittui suomenhevosten kauden pääkilpailussa kuninkuusraveissa kuninkuuskilvan kolmanneksi.
Elokuun 20. päivä taivas synkkeni, kun Patrikin Muisto loukkaantui kilpailussa. Yhden jalan koukistajajänne hajosi ja kausi oli taputeltu. Vammaa voi verrata ihmisurheilijan akillesjännevammaan.
- Aluksi Patu oli ihan levossa. Nyt on jo saatu eläinlääkäriltä liikuttelulupa ja hevosta ajellaan hiljalleen. Käytännössä nollasta lähdetään ja hyvin varovaisesti edetään. Tarkoitus on yrittää keväämmällä kilparadoille, mutta Leville ei ehditä millään puolustamaan Jääkuninkuutta, Tarvainen kertoo.

Tarvaiseen Levin kisa teki syvän vaikutuksen. Saarijärven shamaaninakin tunnettu mies aikoo tulla puolustamaan voittoa joka tapauksessa.
- Mahtava tunne jäi Leviltä, siellä oli kerta kaikkiaan hienoa! Ihmisiä oli radan varressa vaikka kuinka paljon ja kannustusta kuului. Juuri tämmöistä raviurheilu lajina kaipaa.
Tarvaisen laadukkaasta valmennustallista löytyy tulevan vuoden kisaan kuninkuustason jokeri. 13-vuotias ori Juppe Hoo oli kaudella 2010 kuninkuuskisan viides. Juppe Hoo on voittanut urallaan 31 kertaa ja kerännyt lähes 100 000 euron voittosumman.
- Juppe Hoo on ollut tallissani jo jonkin aikaa valmennettavana ja kuntoutettavana. Se oli jo kilpailukunnossa, kunnes tuli vähän urheilijan vaivoja. Lähiaikoina sillä on tarkoitus aloittaa taas kilpaileminen, Tarvainen kertoo.

Jouluna Juppe Hoo, Patrikin Muisto ja tallin muut asukkaat saavat vähän ylimääräisiä herkkuja. Tarjolla on ainakin kuusenoksia ja omenoita.
- Ja Tapaninpäivän ajelukin on aina tehty, Tarvainen kertoo joulunajan perinteistä.

Arctic Horse Racessa on tavoitteena ajaa yhdeksän ravilähtöä. Päälähtö on suomenhevosten Jääkuninkuus. Myös lämminverisille ajetaan oma ykkössarjansa. Ohjelmassa on kärrylähtöjen lisäksi monté- eli raviratsastuslähtö.

Arctic Horse Racen järjestävät yhteistyössä Levi, Suomen Hippos ry, Fintoto Oy, Rovaniemen Ravirata Oy ja Kittilän Hevosjalostusyhdistys ry.

Arctic Horse Race -tapahtuma Levillä 17.-18.3. 2012.