Hyppää sisältöön

Islanninhevosten MM-kilpailut starttasivat jalostusnäyttelyllä

Islanninhevosten MM-kilpailut alkoivat maanantaina 7. elokuuta Hollannin Oirschotissa. Paikalla on joukkue myös Suomesta. Kilpailut jatkuvat koko viikon aina sunnuntaihin 13.8. asti, jolloin ratsastetaan askellajiluokkien finaalit.

Suomen joukkue oli saapui paikan päälle Hollantiin perjantaihin 4. elokuuta mennessä. Joukkue on tutustunut kilpailupaikkaan, valmistautunut suorituksiin sekä käynyt läpi eläinlääkäritarkistukset. Kilpailut ovat myös suuri yleisötapahtuma, paikanpäälle odotetaan 50 000 katsojaa.


MM-kilpailuiden yhteydessä järjestetään myös MM-jalostusnäyttely, jonka rakennearvostelu aloitti kilpailuviikon eilen. Suomesta jalostuspuolella ainoana hevosena kilpailee yli 7-vuotiaiden oriiden sarjassa loppilaisen kasvatuksen hedelmä

Freir fra kaakkola2 herning
Freir frá Kaakkola
Freirin esittää Sölvi Sigurdarsson, joka esitti oriin myös keväällä Tanskassa huippupistein. Maanantaina ori nosti rakennearvostelun pisteistään keväisestäkin. Rakennepisteet ovat nyt 8,31. Tuomarit näkivät oriin sopusuhtaisena, pitkäjalkaisena ja sylinterimäisenä. Oriin ratsastusominaisuuksien arvostelu on keskiviikkona.


Seuraa MM-kilpailuita


Suomen askellajiratsastuksen maajoukkueen facebook-sivu.

MM-kilpailuiden nettisivut. 

Seuraa livelähetystä.