Hyppää sisältöön

Islanninhevosori Freir frá Kaakkola 85 ISL jalostusarvosteltu viikonloppuna Tanskassa huippupistein

Anita ja Pekka Kaakkolan kasvattama ori Freir frá Kaakkola näytettiin jalostusarvostelussa Tanskassa Freningissä 9.-11. kesäkuuta. Sölvi Sigurdarsonin treenaama ja ratsastama ori teki huikean suorituksen. Orin ratsastusominaisuudet olivat maailman kärkiluokkaa 8,87 ja rakenne- ja ratsastusominaisuuksien keskiarvo huikea 8,63.

Freir fra kaakkola1 herning
Freir frá Kaakkola edusti komeasti suomalaista islanninhevoskasvatusta Tanskassa. Kuva Anita Kaakkola

Freir frá Kaakkola teki viikonloppuna ennen näkemättömän suorituksen Suomessa syntyneeltä islanninhevoselta. Ori sai tämän vuoden parhaat pisteet ratsastusominaisuuksista, jotka isona islanninhevosmaana tunnetussa Tanskassa on saatu.


Freir frá Kaakkolan kasvattaja-omistaja Anita Kaakkola kertoo tuntemuksistaan.

- Menimme paikalle ilman suuria suunnitelmia, mutta loppu oli parempi kuin olisimme voineet kuvitellakaan. Emme osanneet odottaa tuollaista! Tiedettiin, että hevosessa on potentiaalia, mutta tällaista ei olisi todella voinut uskoa.


Freir fra kaakkola3 herning
Kuva Anita Kaakkola

Freir frá Kaakkolan kesän suunnitelmat ovat MM-tasolla.

- Tarkoitus osallistua MM-kilpailujen jalostusosioon Hollannissa viikolla 32. Jatkoa ei ole osannut suunnitella, kun tuloskin oli niin upea, että nyt jäitä hattuun ja pieni tuumaustauko, Kaakkola pohtii lähitulevaisuuden suunnitelmia.

Freir fra kaakkola2 herning
Freir frá Kaakkola suuntaa elokuussa MM-kilpailuihin. Kuva Anita Kaakkola
Tunnelmia Tanskasta voi lukea blogitekstin muodossa täältä.