Hyppää sisältöön

Isäntä on Työmestari 2016

Valtakunnallisen Työmestaruuden voittoon veti kilpailuun ensikertaa osallistunut Isäntä kokonaispistein 35,1. Oriin valmentaja on Eino Leikas, omistaja ja kasvattaja Sirkka Saarinen. Isäntää ohjasti Pentti Sarja.

Isäntä taustajoukkoineen
Pentti Sarja lainaohjasti oriin Isäntä voittoon. Kuvassa myös Tenho Aro sekä oriin omistaja ja kasvattaja Sirkka Saarinen. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Ylivieskan raviradalla nähtiin lauantaina 21. toukokuuta hieno kilpailu Valtakunnallisen Työmestaruuden voitosta.

- Kilpailuun osallistui 12 hevosta, joka on hyvä kokonaismäärä. Taistelu mestaruudesta oli loppuun saakka jännittävä ja näimme useita hienoja vetotuloksia. Ensikertalaisia oli eniten minun historiani aikana ja ensikertalaiset suoriutuivat osakokeista todella hyvin. Kokonaisuudessaan päivä oli onnistunut, mestaruudesta oteltiin hyvässä hengessä ja iloittiin toistenkin menestyksestä.

 

Voittajaoriin Isäntä (Kesä-Toto) kasvattaja ja omistaja Sirkka Saariselle voitto oli yllätys.

- Ei löydy sanoja tunteille, en odottanut voittoa ollenkaan. Päivä oli ala- ja ylämäkeä, kun ensin aamulla Eino loukkasi itsensä eikä voinutkaan toimia Isännän ajajana. Onneksi täällä on niin ihania ihmisiä, että heti löytyi Sarjan Pentti ohjastamaan. Einolle iso kiitos kun on tehnyt noin uskomattoman työn ja Pentille kiitos kun sai ihan kylmiltään ajettua hevosen tuollaiseen suoritukseen, Saarinen kiitti onnellisena.

 

Työhevosharrastajat palkitsivat Isännän kilpailun parhaana vetäjänä ja Anne-Mari Tourunen sekä Mikko Uusimäki parhaana ensikertalaisena. Ori sain yhteensä 27,1 vetopistettä ja viimeisellä portaalla se veti yhteensä 1 200 kilon kuorman, joka takasi 2 500 euron palkintorahat. Toiseksi sijoittui Markku Mässelin ajama, kilpailun vanhin osallistuja, 18-vuotias Vilpotar (Vispok). Vilpotar palkittiin parhaana tammana Murron Tallin lahjoittamalla ilmaisella astutuksella ja se varmisti itselleen voiton Pekka Vilkunan kilpailussa. Kilpailun kiertopalkinto, Hilppa-veistos, jaetaan voittajalle ensi vuonna. Kolmas oli viime vuoden mestari Luomutar (Luomus Jr). Keski-Pohjanmaan Hevostaito Oy:n puolesta positiivisimpana valjakkona palkittiin yleisön valitsema Esu (Erovisku) ja Heini Kuukka. Kuukka palkittiin myös parhaana naisohjastajana Suomen Työhevosseuran puolesta.

 

Tänään vetopaikan kitka oli 37% ja aloituspaino näin ollen 600 kiloa. Poissa kilpailusta olivat Everiina, Virmaliina ja Tepsukka.


Kuvia Suomen Hippoksen kuvapankissa

Kokonaistulokset Työhevosharrastajien sivuilla

Työmestaruuskilpailun säännöt (pdf) (192.8 KB)

Voittajat vuodesta 1984

 

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Pohjanmaan Hevosjalostusliitto, Ylivieskan Hevosjalostusyhdistys ja Suomen Hippos ry.