Hyppää sisältöön

Info kengitystietojen ilmoittamisesta – kenkätiedot voi antaa jatkossa jo kilpailuun ilmoittaessa

Kilpailevan hevosen valmentajan on ilmoitettava tieto hevosen kengättömyydestä viimeistään kilpailupaikalla sisäänkirjoitukseen.Vastuu kengitystietojen ilmoittamisesta on aina kilpailevan hevosen valmentajalla.


Jos hevonen osallistuu Toto4-, Toto5-, Toto65- tai Toto76-pelin kohdelähtöön, kengitystietoilmoitus on tehtävä viimeistään 60 minuuttia ennen kyseisen pelin ensimmäisen kohdelähdön esittelyä.

Muissa lähdöissä Ilmoitus on tehtävä viimeistään 60 minuuttia ennen sen lähdön esittelyä, johon hevonen osallistuu.

Mikäli kengittä ajaminen ilmoitetaan määrättyä aikaa myöhemmin (lähdöstä riippuen tuntia ennen ensimmäisen kohdelähdön esittelyä tai tunti ennen lähdön esittelyä), mutta kuitenkin ennen kyseessä olevan lähdön esittelyä, hevosen valmentajalle määrätään 50 euron sakko.

Jos valmentajan ilmoittama kengitystieto on virheellinen tai se ilmoitetaan vasta esittelyn jälkeen, valmentajalle määrätään 150 euron sakko.


Lahto


Kengitystietojen syöttö Oma Talli –palvelusta

Hevosen valmentaja voi ilmoittaa valmentamansa hevosen kengitystiedot Heppa-järjestelmän Oma Talli -palvelun kautta. Kengitystietojen syöttö –osiossa klikataan K- tai E-kirjaimien alapuolella olevia ympyröitä ja tallennetaan valinnat. Valinnoista riippuen on ilmoitettu hevosen kilpailevan, kengät jalassa, ilman etukenkiä, ilman takakenkiä tai ilman kaikkia kenkiä.


Heppa-järjestelmään on lisätty mahdollisuus ilmoittaa hevosen kenkätiedot jatkossa jo kilpailuun ilmoittamisen yhteydessä. Ilmovaiheessa annettavaksi kenkätiedoksi voi valita: kengät jalassa, ilman kaikkia kenkiä, ilman etukenkiä. ilman takakenkiä tai kengitys ei tiedossa.


Heppa-järjestelmän kengitystietoihin asetetaan sisäänkirjoituksessa ilmoittamisen määräajan umpeutuessa hevoselle tieto kengät jalassa, ellei hevosen valmentaja muuta tietoihin ilmoita. Ravipaikalla tulevat viime hetken kengitysmuutokset tulee aina ilmoittaa sisäänkirjoitukseen.

ilmoruutuKengitystiedon voi jatkossaa antaa jo ilmovaiheessa.