Hyppää sisältöön

Ilmoittautuminen suomenhevosten valtakunnalliseen työmestaruuskilpailuun 2017 päättyy perjantaina 28.4.

Suomenhevosten valtakunnallinen työmestaruuskilpailu järjestetään lauantaina 27. toukokuuta Ypäjällä, Hevosopistolla. Osallistumisoikeus kilpailuun on kantakirjatuilla suomenhevosoriilla ja –tammoilla. Ilmoittautuminen tulee tehdä Hämeen hevosjalostusliittoon viimeistään 28. huhtikuuta. Huom! Tänä vuonna on mahdollista ilmoittaa mukaan myös hevonen, joka osallistuu jalostusarvosteluun ilmoittautumisen ja kilpailun välillä. Ilmoittautuminen tehdään normaalisti viimeistään 28.4. ja osallistuminen vahvistetaan heti jalostusarvostelun tuloksen varmistuttua!

Isäntä vetokokeessa
Viime vuonna kilpailun voitti ori Isäntä. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Valtakunnallisessa työmestaruuskilpailussa maan parhaat suomenhevoset kilpailevat työmestaruuden SM-tittelistä. Mestaruus ratkaistaan kolmella osakokeella: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä. Vetokokeessa kuorman alkupaino on noin 500 kiloa ja aina 20 metrin vedon jälkeen kuormaa lisätään 50 kilolla. Parhaan yhteispistemäärän saavuttanut hevonen voittaa SM-tittelin ja kilpailuun voittajalle määrätyn rahapalkinnon.

 

Kilpailusäännöt 

 

Palkinnot

1. 2500 €
2. 1250 €
3. 650 €
4. 300 €
5. 200 €  

100 € seuraaville viidelle hyväksytyn tuloksen saavuttaneille. Lopuille hyväksytyn tuloksen saaneille 80 €. Lisäksi kunniapalkintoja.

 

Osallistumismaksu

50 euroa maksetaan viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä tilille FI39 1148 3000 0972 82 / Hämeen hevosjalostusliitto ry. Viestiksi Työmestaruus ja kilpailuun osallistuvan hevosen nimi.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset Hämeen hevosjalostusliittoon, viimeistään perjantaina 28. huhtikuuta 2017 mennessä. Puh. 0400 454 840 tai sähköposti: hameen.hevosjalostus@kolumbus.fi. Kaikille osallistujille varataan päiväkarsina. Yöpymisvaraukset sekä hevosten että ihmisten osalta suoraan Hevosopiston kurssisihteereille p. (02) 7602 201 tai kurssisihteeri@hevosopisto.fi

 

Tapahtuman järjestäjinä Ypäjän Hevosystäväinseura ry, Hämeen hevosjalostusliitto ry, Suomen Hippos ry sekä Hevosopisto Oy

 


Samaan aikaan Ypäjällä suomenhevosten juhla ja kansainvälinen seminaari 26.-28.5.

Valtakunnallinen työmestaruus on osa lauantaina 27.5. Hevospistolla vietettävää suomenhevosen juhlaa. Kaikille avoimessa tapahtumassa on luvassa näytöksiä sekä nuorten suomenhevosoriiden laitumelle lasku.

 

Perjantaina ja lauantaina 26.-27.5. Global Equestrian Educational Conference GEEC tuo Ypäjälle joukon asiantuntijoita Euroopasta. GEEC nostaa keskusteluun hevosten hyvinvoinnin peilattuna alan oppimisen ja opettamisen muutokseen. Seminaarissa puhujina mm. eläinten kouluttaja Tuire Kaimio, olympiaratsastajat Kyra Kyrklund ja Maria Gretzer, eläinlääkäri ja professori Lars Roepstorf sekä tri Harald Müller. Seminaari on englanniksi ja se on maksuton.

 

Sunnuntaina 28. toukokuuta Ypäjällä on Kyra Kyrklundin kouluratsastusklinikka (lisätietoja hevosopisto.fi).

 

Lisätietoja tapahtumasta

www.geec2017.com


Seminaari on osa Lounais-Hämeen hevoset kutsuvat -hanketta. Mukana ovat muun muassa Hevosopisto, Luonnonvarakeskus sekä European Equestrian Network, European State - Stud Association ja International Group for Equestrian Qualifications.