Hyppää sisältöön

Ilmoittautuminen Kasvattajapäiville ja 3-vuotiaiden hevosten testiin päättyy 17.4.

Nuorten ratsuhevosten ja ratsuponien suurnäyttely, Kasvattajapäivät järjestetään Ypäjän Hevosopistolla 5.-6. toukokuuta. Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy maanantaina 17. huhtikuuta. Samassa yhteydessä järjestetään Suomen Hippoksen 3-vuotistesti sekä tammatesti.

Porteur de Lumiére Fager-Pintilä
Vuonna 2016 Kasvattajapäivien parhaaksi valittiin Porteur de Lumiére. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Kasvattajapäivät

Nuorten ratsuhevosten näyttely Kasvattajapäivät järjestetään lauantaina 6. toukokuuta. Kasvattajapäivillä esiintyvät ratsut ja ratsuponit ovat 1-3-vuotiaita tammoja ja ruunia sekä 1-2-vuotiaita oriita. Näyttelyssä hevonen mitataan ja sen rakenne sekä käynti- ja raviliikkeet arvostellaan lineaarista profilointia käyttäen. Ratsut esitetään joko este- tai kenttähevosena tai askellajihevosena. Jokaisen ikäluokan paras varsa palkitaan. Näyttely huipentuu koko näyttelyn Best in show´n valintaan sekä parhaan kasvattajan ja esittäjän palkitsemiseen. 

 

Näyttelyluokat

1v. este-/kenttähevoset

1v. askellajihevoset

1v. ratsuponit

2v. este-/kenttähevoset

2v. askellajihevoset

2v. ratsuponit

3v. este-/kenttähevoset

3v. askellajihevoset

3v. ratsuponit

 

Palkitseminen

Rakenteesta ja liikkeistä saadun kokonaispistemäärän mukaan hevonen voidaan palkita

* I palkinnolla (40 – 50 pistettä)

* II palkinnolla (35 – 39 pistettä)

* III palkinnolla (30 – 34 pistettä)

 

I tai II palkinnolla palkituille, Suomessa syntyneille ja Suomeen ensirekisteröidyille, jalostusohjesäännön mukaisille yksilöille maksetaan näyttelypalkkioita. Palkkiosta maksetaan 70 % omistajalle ja 30 % menee kasvattajalle.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Heppa-järjestelmän kautta 17.4. mennessä.

 


Suomen Hippoksen tammatesti ja nuorten hevosten testi

Kasvattajapäivien yhteydessä perjantaina 5. toukokuuta järjestetään 3-vuotistesti sekä tammatesti. Nuorten hevosten testiin kuuluvat rakennearvostelu, askellajien arvostelu vapaana sekä ratsuhevosilla vapaaehtoisena myös ratsain, sekä irtohypytys. Hevoset arvostellaan joko askellaji- tai estehevosena ominaisuuksia painottaen. 3-vuotistestiin ovat oikeutettuja osallistumaan FWB- ja SRP-kantakirjan pääosastoon merkityt ratsuhevoset ja ponit. Huom! 3-vuotistestiin ovat oikeutettuja osallistumaan myös 3-vuotiaat oriit. Tammatestiin ovat oikeutettuja osallistumaan 3-5 –vuotiaat ratsutammat tammat. sekä 3-6 –vuotiaat ratsuponitammat.

 

Palkitseminen

Tammatestin ja nuorten hevosten testin palkitseminen perustuu rakennepisteisiin sekä askellaji- tai estepisteisiin. Näiden perustella hevoset voidaan palkita I, II tai III palkinnolla. I ja II palkinnolla palkituille tammoille maksetaan palkkio.

 

Ilmoittautuminen tammatestiin ja nuorten hevosten testiin

Ilmoittautuminen tammatestiin ja nuorten hevosten testiin tehdään sähköpostitse 17.4. mennessä tea.niemi@hippos.fi. Ilmoita hevosen ja esittäjän tietojen lisäksi mikäli 3-vuotias esitetään ratsain.

 

Näyttelykauden 2017 toinen mahdollisuus tammatestin ja nuorten hevosten testin suorittamiseen järjestetään Pornaisissa 14. kesäkuuta. Katso koko tamma- ja varsanäyttelykalenteri osoitteessa heppa.hippos.fi.

 

Tammatestistä lisää täältä 

 

 

Lisätietoja
Tea Niemi
020 760 5257
tea.niemi@hippos.fi