Hyppää sisältöön

Ilmoittautuminen Kansalliseen Poninäyttelyyn käynnissä

Kansallisen Poninäyttelyn 40-vuotisjuhlanäyttely järjestetään Ypäjän Hevosopistolla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 29.-30. päivä. Ilmoittautuminen tapahtumaan tulee tehdä 20. kesäkuuta mennessä. Kansallisen Poninäyttelyn yhteydessä järjestetään myös Suomen Hippoksen näyttelykehä, johon ilmoittautuminen päättyy 27. kesäkuuta.

Snowberry Aton Leena Kahisaari
Vuonna 2016 Kansallisen Poninäyttelyn Best In Show oli Snowberry Aton. Kuva: Leena Kahisaari
Kansallinen Poninäyttely on Suomen suurin ponitapahtuma, joka kokoaa ponirodut laajasti yhteen. Näyttelyssä nähdään connemara, gotlanninruss, newforest, suomenpienhevonen, shetlanninponi, suomalainen ratsuponi, welsh ja vuonohevonen. Kansallinen Poninäyttelyn päättyy lauantaina parhaan suomessa syntyneen nuoren valintaan ja koko näyttely huipentuu sunnuntaina Best In Show’n valintaan.

 

Ilmoittautuminen Kansalliseen Poninäyttelyyn

Ilmoittautuminen Kansallisen Poninäyttelyn käyttöluokkiin

Lisätietoja Kansallisesta Poninäyttelystä

 

 

Suomen Hippoksen varsanäyttely

Poninäyttelyn yhteydessä on mahdollisuus hakea arvostelu myös Suomen Hippoksen varsanäyttelykehästä. Arvostelut Hippoksen kehässä tapahtuvat lauantaina 29. huhtikuuta. Hippoksen jalostusarvosteluun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki rotunäyttelyyn osallistuvat 1-3-vuotiaat kantakirjarotuja edustavat ponit.

 

Lisätietoja Suomen Hippoksen näyttelykehästä

Ilmoittautuminen Suomen Hippoksen kehään

 

 

Ypäjän Hevosopistolla järjestettävä Kansallinen Poninäyttely on vuoden suurin näyttely- ja ponitapahtuma. Näyttelyssä nähdään yhteensä kahdeksan ponirodun edustajia, mukaan lukien ponikokoiset suomenhevoset. Kaikista roduista voi nähdä niin nuoret ponit, tammat, jalostusoriit kuin maitovarsat ja veteraanitkin ikäluokittain jaotelluissa näyttelyluokissa. Tapahtumassa kilpaillaan myös erilaisissa käyttöluokissa, kuten ratsastus-, ajo- ja ohjasajoluokissa sekä nuorison Junior Handlereissa ja poniagilityssä. Koko tapahtumassa on mukana vuosittain lähes 400 ponia.