Hyppää sisältöön

Ilmoita ponisi Pohjoismaiden mestaruuksiin viimeistään 5. elokuuta

kuvituskuva poniraviurheilu

Ponien Pohjoismaiden mestaruudet järjestetään Momarkenin raviradalla Norjassa sunnuntaina 25. elokuuta. Suomea voi edustaa enintään kolme A-ponivaljakkoa ja kolme B-ponivaljakkoa. Viimeinen ilmoittamispäivä PM-lähtöihin on 5. elokuuta.

A-kategorian poneilla sarjamääritys on ryhmäajo 1640m 2.30,0 ja hit. B-kategorian ponien sarjamääritys on ryhmäajo 2140m 1.45,0 ja hit.

Norjassa mestaruuslähdöissä kilpailevien ohjastajien ikärajat poikkeavat Suomen ikärajoista. A-kategorian ponin kanssa kilpailevan ohjastajan tulee olla 13-15-vuotias ja B-kategorian ponin ohjastajan 13-21-vuotias. Ikä lasketaan syntymävuoden mukaan.

Vermossa järjestetään Pohjoismaiden mestaruuden sarjamäärityksellä lähtö A-poneille keskiviikkona 17. heinäkuuta. Tämä tarjoaa mahdollisuuden harjoitella autolähtöä A-ponien kanssa ennen Pohjoismaiden mestaruuksia. B-poneille, jotka sopivat PM-lähdön sarjamääritykseen, järjestetään kesällä paljon autolähtöjä, siksi niille ei järjestetä erillistä lähtöä Pohjoismaiden mestaruuksia ajatellen.

Vermon PM-katsastuslähdön osallistujia ei ole velvoitettu osallistumaan Pohjoismaiden mestaruuksiin, eli lähtöön voi osallistua myös ponit, joiden kanssa ei haluta lähteä Norjaan. Huomioithan myös, että Vermossa ajettava lähtö ajetaan ennen PM-lähtöjen ennätyksen lukua.

Ponin ennätyksen lukupäivä Pohjoismaiden mestaruuksiin on maanantaina 12. elokuuta. Samana päivänä on myös Norjan ilmoittamispäivä. 12. elokuuta A-ponin ennätyksen tulee olla 2.30,0 tai hitaampi ja B-ponin 1.45,0 tai hitaampi.

Suomen oma ilmoittamispäivä on Norjaa aiemmin, jotta Suomea edustamaan lähtevät ehtivät tekemään matkavaraukset ajoissa. Suomen ilmoittamispäivä on jo maanantaina 5. elokuuta. Pohjoismaiden mestaruuksiin haluavat valmentajat ilmoittavat poninsa sähköpostitse hanna.narhinen@hippos.fi viimeistään maanantaina 5. elokuuta. Valinnat tehdään tiistaina 6. elokuuta.

Huomioithan siis, että jos poni kilpailee Suomen oman ilmoittamispäivän jälkeen, sen ennätyksen tulee silti olla 12. elokuuta 2.30,0 tai hitaampi (A-ponit) tai 1.45,0 tai hitaampi (B-ponit), jotta se saa osallistua PM-lähtöön Norjassa.

Suomen edustajat valitaan vuonna 2024 juostujen aikojen perusteella. Mukaan valitaan ne ponit, joiden tämän vuoden nopein aika on lähimpänä PM-lähtöjen sarjamäärityksiä (A-ponit 2.30,0 ja B-ponit 1.45,0). Jos kahdella tai useammalla ponilla on sama aika, paikan saa se poni, jonka koko uran ennätys on parempi. Jos myös koko uran ennätykset ovat samat, paikan saa se poni, jolla on parempi statistiikka vuodelta 2024. Viimeisenä vaihtoehtona paikka arvotaan.

Suomen Hippos pidättää oikeuden olla valitsematta ponia, jolla ennätys on yli kymmenen sekuntia hitaampi kuin sarjamääritys.

Suomen Hippos tukee PM-lähtöihin osallistuvia matkakuluissa, tuen määrä on 500 euroa.

Lisätietoja:

Hanna Närhinen
hanna.narhinen@hippos.fi
040 621 4424