Hyppää sisältöön

Ilmiömäiselle Ranch Kellylle Suomen mestaruus ja Suomen ennätys

Sensaatiomaisen kilpailukauden tehnyt Ranch Kelly ravasi Suomen mestariksi Vermossa ja paransi jälleen Suomen ennätystä.

Hannu Torvinen toteutti vakioajokkinsa kanssa tuttua taktiikkaa ja kierrätti Ranch Kellyn johtaneen William Birdlandin rinnalle. Siitä Ranch Kelly paineli viimeisessä kaarteessa kärkeen ja karkasi kovassa lähdössä helpolla tyylillä vastustajiltaan. Voittotulos 11,5/2100a on uusi tammojen Suomen ennätys. Ranch Kelly pitää hallussaan tammojen Suomen ennätyksiä neljällä eri kilpailumatkalla.

Mäntyharjun supertamma on tehnyt 10-vuotiaana upean kilpailukauden, johon on jo ennen Suomen mestaruutta kuulunut mm. Suur-Hollola-ajon ja Tammavaltikan voitot. Elokuussa Ranch Kelly oli Tukholmassa tammojen Euroopan mestaruudessa kakkonen.

"Tänään oikeastaan ihan liikutuin lähdön jälkeen, en voi uskoa tätä todeksi", valmentaja Anne Luttinen ihasteli. "Hannu sanoi lämmityksen jälkeen, että tamma oli vähän sellainen tänttärä. Kysyin mitä se tarkoittaa ja hän sanoi, että tamma oli normaalia reippaampi."

Ranch Kelly on tällä hetkellä Suomen ykköshevonen, mutta seuraavaksi sitä odottaa todennäköisesti kansainväliset tehtävät.

"Ilman muuta Ruotsin puolelle ainakin lähdetään, jos sopivia sarjoja löytyy. Ranskassa voi olla aika rajatut kilpailumahdollisuudet, joten siitä en osaa vielä sanoa. Ensi viikon Kelly saa kuitenkin olla yötä päivää laitumella. Se saa palautua hyvin ja viettää hevosen elämää", Anne Luttinen suunnitteli.

Suomen mestaruuden voitosta Ranch Kelly ansaitsi 30 000 euroa, ja tänä vuonna tamma on tienannut jo 272 730 euroa. Kakkoseksi taisteli William Birdland ja kolmas oli Callela Ladyboss.