Hyppää sisältöön

Iivo Niskasen hevoset huippuiskussa – Cameron Evo menestyi Superlauantaina Kuopiossa

Historian ensimmäinen Superlauantai ravattiin Kuopion ja Turun raviradoilla lauantaina 16. helmikuuta. Hiihtäjä Iivo Niskasen osaomistamat hevoset ovat tehneet tällä viikolla raviradoilla sataprosenttista tulosta. Kuopiossa voiton nappasi tauolta palannut Cameron Evo.

Heikki Korhonen Iikka Nurmonen Cameron Evo Kuopio Superlauantai 0919 kuva Suomen Hippos Hanna Laakso
Cameron Evo palasi tauolta voitokkaasti Kuopiossa. Mukana voittajaseremonioissa juhlivat osaomistaja ja valmentaja Heikki Korhonen sekä ohjastaja Iikka Nurmonen. Kuva: Suomen Hippos / Hanna Laakso

Kotiradan Cameron Evo on valmennuksessa kuopiolaisen Heikki Korhosen tallissa. Viisivuotiasta oritta ohjasti Kuopion Superlauantai-raveissa Iikka Nurmonen, joka povasi hyvän esityksen tehneelle hevoselle menestystä myös tulevaisuudessa.  

Valmentaja Korhonen iloitsi Cameron Evon suorituksesta Sorsasalon radan varrella.

”Jes! Kyllä se Iivo kohta laittaa jo viestiä!” Korhonen huusi lähdön tultua maaliin.

Hiihtäjä Iivo Niskanen on mukana Cameron Evon omistajaporukassa. Aiemmin tällä viikolla hiihtäjien kimppahevonen Bismarck Comery voitti Vermossa.

Cameron Evon valmentaja ja osaomistaja Heikki Korhonen lähetti Seefeldin MM-kisoihin valmistautuvalle hiihtäjälle Kuopion voittajakehässä terveisiä.

”Hoida sinä Iivo hommasi nyt, me hoidettiin täällä omamme!”

Superlauantai järjestettiin kahden raviradan tapahtumana. Päivän aikana nähtiin yhteensä 16 ravilähtöä, jotka juostiin kahdella tapahtuma-areenalla limittäin.

Turussa yksi päivän menestyjistä oli Emma Väreen ohjastama Freelancer.

Freelancer Emma Väre Superlauantai Turku 16022019 kuva Suomen Hippos Hanna Närhinen
Freelancer ja Emma Väre. Kuva: Suomen Hippos / Hanna Närhinen

”Olin ajanut Freelanceria vastaan aikaisemmin, ja tiesin, että se lähtee todella kovaa auton takaa. Siinä ei melkein autokaan ehdi alta pois. Tilanne oli hallinnassa koko ajan, ja lopussa annoin vain hevoselle menoluvan. Voitto tuli helposti”, Väre kertoi voittajahaastattelussa.

Freelancerin valmentaja ja Turun Metsämäkeä edustava Harri Koivunen oli tyytyväinen tallin hevosiin ja Superlauantai-konseptiin.

”Hevoset menivät todella hyvin. Viimeisessä lähdössä Freelancer oli tosi hyvä, itseäni jäi harmittamaan oman ajettavan Meritin puolesta, sillä valitsin väärät ajolinjat. Kilpailijan näkökulmasta Superlauantai oli oikein mukava, ei ollut kiire mihinkään”, Koivunen kertoi TotoTV:n haastattelussa.

Superlauantain viimeinen lähtö ajettiin Kuopion Sorsasalossa. Voittoon pinkoi vuoden 2018 komeettavalmentajana palkitun Timo Korvenheimon Hazelhen Hermes. Korvenheimo kertoi, että tänään ajettu 2 600 metriä on ruunalle paras matka.

”Tämä hevonen tekee koko ajan rehtiä jälkeä, mutta koska se jää alussa hännille, juoksunkulun pitää mennä siten, että lähdössä mennään reipasta”, Korvenheimo sanoi. 

Superlauantain kaikkien lähtöjen tulokset voit lukea Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmästä. Vapaasti käytettäviä kuvia löydät kuvapankista.

Lisätietoja: 

Hanna Laakso
Tiedottaja
Suomen Hippos

hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403