Hyppää sisältöön

Iivo Niskanen raviohjastajaura käynnistyi Vieremällä – ”Mukava oli ohjastaa”

Iivo Niskanen oli avausstartissaan 11. Kokemus oli kuitenkin mieluisa ja olympiavoittaja nähdään ohjastamassa jo heinäkuun puolivälissä Mikkelissä. Kuva: Hippos/Juho Hämäläinen

Olympiavoittajan raviohjastajaura alkoi onnistuneesti lämminveriravuri E.V. Eskon kanssa. Vaikka sijoitus jäi lähdön häntäpäähän, oli Niskanen lähdön jälkeen yhtä hymyä.

Vieremän juhannusravit keräävät perinteisesti runsaan yleisön, mutta perjantaina Pohjois-Savon tunnelmallisella kesäradalla riitti tavallista enemmän väkeä. Syy oli selvä, nimittäin Iivo Niskasen debyytti raviohjastajana.

Niskanen ohjasti Vieremän ravien kolmannessa lähdössä E.V. Eskoa. Kaksikko pääsi ravilla liikkeelle ja matka taittui parijonon toisella radalla. Niskanen käänsi hevosensa takasuoralla kiriin, mutta kaksikko jäi lopulta maalisuoralla takajoukkoihin. Tuloksena oli lopulta 11. sija. Kaikesta huolimatta kokemus oli perin positiivinen.

”Oli jännää touhua, mukava oli ohjastaa. Meni hyvin ja ilman haavereita selvittiin. Ei ole kuin hiekkainen naama”, Niskanen kommentoi Vieremän radan haastattelussa.

”Kivaa oli aloittaa kuitenkin ja hieno kokemus.”

Lähdön voitti E.V. Eskon tallikaveri Episode Nine.

Raviurheilun vannoutunut ystävä Niskanen on tuttu näky ravihevosten rattailla, mutta kilpailutilanne oli täysin uusi. Viralliseen ravilähtöön ohjastajan tulee olla suorittanut ajolupakurssi.

”Kyllä lähdössä tiiviissä paketissa päästään menemään. Korttikurssilla ei pääse tällaisiin ajotilanteisiin kovin helposti”, Niskanen taustoitti.

Niskasen ohjastajadebyytti ei jää kesällä kertaluontoiseksi tapahtumaksi, vaan seuraava starttia on luvassa jo heinäkuun puolivälissä Mikkelin St Michel -ravien yhteydessä.

Iivo Niskanen ohjasti uransa avausstartissa E.V. Eskoa. Kuva: Juho Hämäläinen