Hyppää sisältöön

Iivari Nurmisen tähtäimessä kauden toinen Salamakypärät-lähdön voitto

Salamakypärien kilpailusarja saavuttaa puolivälin kuudennessa osalähdössä Kaustisella lauantaina. Iivari Nurminen tavoittelee kauden toista Salamakypärät-lähdön voittoa.

Iivari Nurminen voitti Nordic King -ravien Salamakypärät-osalähdön. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

Edellinen osalähdön voitto tuli Nurmiselle juhannuksen osalähdöstä Powerparkin raviradalla. Lauantaina hän ohjastaa Erkki Lapin valmentamaa Amorcitoa. Hevosella on viidestä viimeisestä lähdöstään kaksi voittoa.

”Hyvillä mielin lähdetään, hevosenkin pitäisi olla kelvollinen aikaisempien starttien perusteella. Odotan hyvää sijoitusta, jos kaikki on kunnossa”, Nurminen kertoo.

Nurminen on menestynyt aiemminkin Kaustisella. ”Voitin vuosi sitten Tappi Hoikan järjestämässä Ravimestari-kilpailussa kärrylähdön juuri näissä raveissa. Toivottavasti historia toistaa itseään. Kaustisella on hyvät puitteet. Toivotaan, että keli suosii niin saadaan yleisöä radan reunalle”, hän sanoo.

Nurminen on tällä hetkellä Salamakypärissä seitsemäntenä. Viime vuonna hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi.

”Ainoa tavoite tällä kaudella Salamakypärissä on voittaa tämä kilpailusarja. Muuten tykkään myös ajaa paljon hevosia, ja jos esimerkiksi Vermoon tarvitaan hiittiapua, tulen mielelläni ajamaan korvausta vastaan”, Nurminen vinkkaa.

Salamakypärien kausi jatkuu Kaustisen jälkeen kahden viikon päästä Mikkelissä St Michel -ravien sunnuntaina.

Kilpailua on johtanut ensimmäisestä osalähdöstä asti Taneli Säde. Tilanne pistetaulukossa on tasainen, sillä Säde johtaa kilpailua vain kahden pisteen erolla toisena olevaan Arna Ruohomäkeen. Kolmantena kilpailussa on edellisen osalähdön voittanut Olli-Pekka Holopainen, joka on jäljessä neljä pistettä Sädettä.  

Pistetilanne

1.

Taneli Säde 

52

2.

Arna Ruohomäki

50

3.

Olli-Pekka Holopainen

48

4.

Anette Antti-Roiko

38

5.

Niko Riekkinen

34

6.

Niki Finnström

33

7.

Iivari Nurminen

32

8.

Kimi Pesonen

29

9.

Toni Ripatti

28

10.

Niko Huuskola

20

11.

Riku M Lindgren

18

12.

Ayse Könec

16

Lisätietoja:

Hanna Närhinen
Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori
Suomen Hippos
hanna.narhinen@hippos.fi
040 621 4424