Hyppää sisältöön

Iivari Nurminen ohjasti Silentin upeaan voittoon St Michel –raveissa

St Michel- ravien sunnuntaipäivän toisena lähtönä ravattiin nuorten ohjastajien Salamakypärät kilpailusarjan kuudes osalähtö. Forssalainen Iivari Nurminen ohjasti Petri Fredinin valmentaman ja Atso Rak Oy:n omistaman Silentin varmaan voittoon.

Salamat
Iivari Nurminen ohjasti Silentin Salamakypärät VI-osalähdön voittoon. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää


Enintään 25-vuotiaiden Salamakypärien kuudenteen osalähtöön lähdettiin Niki Finnströmin johtaessa kokonaiskilpailua. Nurminen sai lähtöön ajokikseen Petri Fredinin valmentaman Silentin. Syyskuun alussa Venäjälle oppilaiden EM-kilpailuihin Suomea edustamaan lähtevällä Nurmisella on startteja urallaan yhteensä 104, joista kuusi voittoa. Salamakypärät- osalähdössä voitto on Nurmiselle tämän kauden ensimmäinen.

”Hevonen ei ollut ennestään tuttu, lämmittelyssä ajoin kaksi kierrosta ja hevonen oli hyvän tuntuinen. Vaikka Salamakypärät –lähtö on ohjastajakilpailu, niin lähdöt ajetaan täysin hevosen ehdoilla ja omat pisteet ovat toissijaiset” taustoittaa Iivari Nurminen ohjastajakilpailun kisatunnelmia.

”Ensimmäinen puolikas oli reipasta kympin vauhtia, sain keulat ensimmäisessä kaarteessa ja vauhti rauhoittui. Lähtönopeus oli tänään kohdillaan ja voitto tuntui helpolta. Tuntui tietysti tosi  hienolta voittaa täällä St Michel –raveissa” kertoo Nurminen tyytyväisenä lähdön jälkeisiä tunnelmia.


Toiseksi Mikkelin osalähdössä sijoittui Brass N Sassy ja Arna Ruohomäki sekä kolmanneksi Jos´s Day Tripper ja Sanna Kumanto. Kokonaiskilpailun johtoon nousi pistetilastossa Arna Ruohomäki 66 pisteellä, toisena Niki Finnström 64 pisteellä ja voiton myötä kolmanneksi nousi Iivari Nurminen 53 pisteellä.

Seuraava Salamakypärät –osalähtö ravataan keskiviikkona 18.7. Vermossa.

Lisätietoja ja kilpailun pistetilanne

Teksti: Helena Hyvämäki-Mäenpää