Hyppää sisältöön

Iivari Nurminen edustaa viikonloppuna Suomea kokelasohjastajien EM-kilpailuun

Kokelasohjastajien EM-kilpailut ajetaan tänä vuonna Ufassa, Kaakkois-Venäjällä, 1.-2.9. Suomea lähtee edustamaan Forssasta lähtöisin oleva Iivari Nurminen.

1L5A0404
Iivari Nurminen. Kuva: Lotta Kosonen


Iivari Nurminen on 24 -vuotias ohjastajalupaus ja hän kilpailee tänä vuonna kokelasohjastajille tarkoitetussa Salamakypärät -kilpailusarjassa. Salamakypärissä Nurminen on tällä hetkellä jaetulla kolmannella sijalla ja lähtöjä on vielä kolme jäljellä. Ufan edustustehtäviin Nurminen on valmistautunut jo hieman etukäteen. 

- Olen raviradan nettisivuja jo katsellut ja tutustunut vähän rataan. Sivut vain ovat Venäjäksi, niin on joutunut vähän googlettelemaan, nauraa Nurminen. - Sieltä löytyy kuitenkin videoita ja tietoa radasta, mihin olen tutustunut. 

Osalähtöjen hevoset arvotaan vasta muutamia tunteja ennen osalähtöja, joten hevosiin ei ole nuori kuski vielä päässyt tutustumaan.

- Arpaonnea tietysti toivotaan, Nurminen miettii. - En ole varma, kuinka suuret tasoerot näillä hevosilla on, mutta tietenkin paremmalla on helpompi pärjätä, hän vielä naurahtaa. 

Nurmisen perheessä päästään viikonloppuna jännittämään urakalla, nimittäin samaan aikaan kokelasohjastajien EM-kilpailun kanssa ajetaan lauantaina Suuri Suomalainen Derby, jossa Nurmisilla on hevonen mukana. Iivarin isä, Anssi Nurminen ohjastaa ja valmentaa Volume Acea, joka lähtee Derbyyn havittelemaan 150 000 euron palkintopottia. 

- Tällä hetkellä jännittää ehkä se Derby vielä enemmän kuin omat ajosuoritukset, pohtii Nurminen. - En oikein osaa jännittää vielä omaa suoritusta, kun ei ole hevosetkaan tiedossa.

Kokelasohjastajien Euroopan mestaruuksiin valittava ohjastaja saa olla enintään 25-vuotias ja hänellä tulee olla vähintään viisi ja enintään sata voittoa. Viimeksi Euroopan mestaruuden on voittanut suomalainen kuski vuonna 2002, jolloin voiton vei Mervi Illikainen. Viime vuonna Suomea edusti Henna Halme, joka sijoittui kokonaiskilpailussa kuudenneksi. 

Suomen Hippos lähettää tiedotteet EM-kilpailuista Ufasta ja kuvia päivitetään raviurheilun kuvapankkiin kilpailun aikana.

Lisätietoja: 

Merja Tuunanen

040 6215747
merja.tuunanen@hippos.fi