Hyppää sisältöön

Ignacion vasarahinta nousi 36 000 euroon Ypäjän varsahuutokaupassa

Perjantaina Ypäjän hevosopistolla järjestettiin ravihevosten perinteinen varsahuutokauppa. Illan kalleimmaksi varsaki nousi 36 000 euron Ignacio.

Ignacio oli Ypäjän vuoden 2020 varsahuutokaupan kallein hevonen 36 000 euron vasarahinnalla. Kuva:Hippos/Juho Hämäläinen

Ypäjän varsahuutokauppa järjestettiin perjantaina poikkeusjärjestelyin. Normaalisti huutokauppa vetää Kanta-Hämeeseen yli tuhatpäisen yleisön, mutta tänä vuonna henkilömäärä oli rajattu muutamaan sataan.

”Joltain kasvattajilta kuulin palautetta, niin ainakin muutama sanoi, että enemmän on saanut juosta esittelemässä hevosia kuin aikaisempina vuosina. Porukkaa on vähemmän, mutta ketkä ovat paikalla haluavat katsoa varsoja ja pyytää niitä kattavasti esittelyyn. Totta kai yleisöä halutaan paikalle ja se luo tunnelmaa, mutta loppupeleissä tämä osoittaa sen, että huutokauppa ei välttämättä tarvitse kauheaa yleisöä paikalle", Huutokauppayhtiö Starnita Oy:n toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa kommentoi huutokaupan loppupuolella.

Huutokaupan järjestelyissä poikkeusvuosi oli otettu huomioon. Mieleisen hevosen huutaminen oli mahdollista tänä vuonna myös Ypäjä-hallin ulkopuolella sijaitsevalta terassilta tai etäyhteyksiä pitkin.

Kaiken kaikkiaan perjantaina oli myynnissä 89 lämminveristä sekä kolme suomenhevosta.

"Jos näkemäni loppulaskelmat pitävät jotenkin paikkansa, myytyjen hevosten keskihinta meni lähelle viime vuotta. Myytyjen hevosten määrä meni taas oman arvioni alalaitaan. Ei voi paukutella henkseleitä, mutta ei kokonaisuutena ihan huonostikaan mennyt", Nummenmaa kommentoi poikkeusvuoden huutokaupan jälkeen.

Huutokaupan kalleimmaksi varsaksi nousi ori Ignacio, jonka veroton vasarahinta nousi 36 000 euroon. Veroineen ja kuluineen varsan hinta nousee yli 45 000 euron. Jokikunnan tila Vihdistä ja Pauli Mattila Raumalta ovat kasvattaneet Nuncion pojan, joka oli huutokaupan yksi mielenkiintoisimmista hevosista. Viime vuoden Ypäjän huutokaupan ennätysvarsa, peräti 41 500 euroa maksanut Impulso oli saman emän Locksweeperin jälkeläinen.

Ypäjän huutokaupan kalleimpia varsoja Ignacion lisäksi olivat mm. Big Swig Swamp (19 500e), Stonecapes Vincens (18 500e) ja Royal Force (16 500e). Kaiken kaikkiaan perjantaina oli myynnissä oli 89 lämminveristä sekä kolme suomenhevosta.

Huutokauppaväki koostui pitkälti aktiivisista ravi-ihmisistä. Joukossa oli useita ammattivalmentajia, jotka keräsivät huutokauppahevosten ympärille kimppaporukoita. Voit tutustua uusiin ravikimppoihin Raviliigan sivuilta.

Tutustu Ignacioon Heila-järjestelmässä

Tutustu Ypäjän vuoden 2020 huutokauppatuloksiin