Hyppää sisältöön

Ideapark Lumiravien tunnelman luovat tutut äänet

Lumiravien tunnelmasta 10.-11. maaliskuuta vastaavat monista hevostapahtumista tutut äänityöläiset Lauri Hyvönen, Teemu Ahtee ja Sara Perttunen.

Lauri HyvönenLauri Hyvönen

Lumiraveissa nähdään ravihevoset kilpailemassa kärrylähdöissä ja raviratsastuksessa. Ravilähdöt selostaa Lauri Hyvönen.

– Kiva tehdä tapahtumaa toimivaksi todetulla konseptilla uudessa ympäristössä. Toivottavasti tulee aurinkoinen kevättalven sää tapahtumaan, Hyvönen odottaa.

Hyvösen juontoparina Lumiraveissa on erityisesti ratsastavalle yleisölle tuttu Teemu Ahtee, joka on juontanut Helsinki International Horse Show’takin. Ahtee ja Hyvönen juonsivat yhdessä myös viime kevään Hevoset Kaivarissa –tapahtumaa.

– Tosi hyvillä fiiliksillä lähden Lumiraveihin, etenkin kun Laurin kanssa juontotyöt sujuivat hyvin Kaivarissa. On hienoa, että uskalletaan järjestää uudenlaisia tapahtumia. Kauppakeskus on mielenkiintoinen tapahtumaympäristö, Ahtee toteaa.

Lumiraveissa yleisö pääsee aivan lähelle hevosia ja niiden vauhtia. – Tavallisissa raveissa yleisö on kauempana hevosista. Ideaparkissa yleisö on niin lähellä kilpailevia hevosia, että vauhdin tuntee itsekin. Kilpailutunnelman aistii paremmin, saa nähdä ohjastajien ja hevosten ilmeet kun ajetaan kovaa, Ahtee tunnelmoi.

Sara Perttunen-photo Ville Lahtinen-HiRes-9139Sara Perttunen

Hyvönen ja Ahtee vastaavat Lumiravien ulkotapahtumien juontotöistä. Veikkauksen ravistudio sijaitsee sisällä kauppakeskuksen Keskusaukiolla. Ravistudiota juontaa Sara Perttunen, jonka haastateltavana nähdään peliasiantuntijoita, raviohjastajia sekä paljon muuta hevosväkeä. Ravistudio on keskeisellä paikalla tapahtuman kannalta.

– Ravistudio on aitiopaikalla informaation välitykseen. Minulla on oiva tilaisuus saada kauppakeskuksen kävijät innostumaan ja kiinnostumaan Lumiravien tapahtumista sekä itse hevosesta. Haastateltavien kautta on helppo avata lajia niille, joille hevosurheilu ei ole tuttua, Perttunen kertoo roolistaan.

Ideapark on Perttusen mukaan loistava paikka järjestää Lumiravit. – Ideapark sijaitsee hyvällä paikalla. Sinne on helppo tulla ja sen ympäristössä asuu paljon ihmisiä. Kauppakeskuksessa käy paljon lapsiperheitä. Lumiravien kautta voidaan tavoittaa juuri sitä kohdeyleisöä, josta saadaan uusia harrastajia lajin pariin, Perttunen odottaa.

IMG_3758 © Anna AaltoTeemu Ahtee (Kuva: SRL/Anna Aalto)

Ensimmäistä kertaa maailmassa hevoset juoksevat kilpaa kauppakeskuksessa. Ideapark Lumiravit on koko perheen ilmainen hevostapahtuma, joka järjestetään Lempäälän Ideaparkissa 10.-11. maaliskuuta 2018. Ohjelmaa on sekä kauppakeskuksessa sisällä että kauppakeskuksen ulkoalueilla. Ravihevoset kilpailevat kaksintaisteluna knock-out tyyppisessä kilpailussa kärrylähdöissä ja raviratsastuksessa. Lisäksi tapahtumassa esitellään hevosurheilua sen eri muodoissa. Tapahtuman järjestävät Suomen Hippos, Ideapark ja Teivon Ravirata. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina on Veikkaus.