Hyppää sisältöön

Hyväntekeväisyysravuri Koskelan Akseli mukana Teivon Kriterium-raveissa

Suomen ja suomenhevosen juhlavuoden hyväntekeväisyyshevonen Koskelan Akseli kilpailee lauantaina Teivon Kriterium-raveissa ja pyrkii kartuttamaan hyväntekeväisyyspottia 9. lähtönä ajettavassa Erilo-juoksussa.

Kahdeksanvuotias  Koskelan Akseli on voittanut tänä vuonna 14 kilpailuistaan kuusi, ollut kerran kakkonen ja kolmesti kolmas. Voittosummaa tälle vuodelle mm. Lapin Kylmäverimestaruuden voittaneelle Akselille on kertynyt huikeat 37 600 euroa. Tähän mennessä voittosumman, osuusmaksujen ja hevosen kuukausikulujen jälkeen kertyneistä tuotoista on jo lahjoitettu raviratojen nuorisotoimintaan 3400 euroa. Tuotot tullaan lahjoittamaan kokonaisuudessaan vuosien 2017 ja 2018 aikana valtakunnalliseen raviratojen nuorisotoimintaan.


IMG_2898
Koskelan Akseli ja valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää


Erilo-juoksun voittajalle luvassa lauantaina 7000 euroa


Erilo-juoksu ajetaan 1600 metrin avoimena ryhmälähtönä ja vastassa on mm. Kuninkuuskilpailussa kolmanneksi sijoittunut Välähdys.

-Erilo-juoksu on perinteikäs, vuodesta 1972 lähtien ajettu lyhyen matkan kisa. Kunniataulukosta löytyy paljon legendaarisia suomenhevosia mm. Vonkauksesta, Vieteristä, Vekselistä ja Patrikista alkaen, kilpailusihteeri Heikki Haavisto Teivon toimistosta luettelee. 


-.Suurimmat suosikinpaineet ovat tällä kertaa luonnollisesti voittokkaan Välähdyksen yllä, mutta Koskelan Akselilla voisi olla hyvät mahdollisuudet seurata sen takaa ainakin hopeamitalille, Haavisto uskoo.

- Teivon startti on ruunalle sisäänajoa avoimiin lähtöihin. Lähtöpaikka kakkosradalta on hyvä ja matka suosii Akselia. Jos päästään Välähdyksen selkään sisäradalle, Akseli taistelee realistista sijoista sen takana. Viime startissa Joensuussa 3.10. juoksu ei ihan onnistunut ja nyt odotetaan terävämpää suoritusta, kertoo Jukka-Pekka Kauhanen.

- Talli Pohjantähden alla ja Koskelan Akselin hyväntekeväisyysprojekti on kokonaisuudessaan onnistunut hienosti,  Akseli on menestynyt hyvin ja sitä kautta  projekti on tullut tutuksi ja saanut näkyvyyttä  suurissa ravitapahtumissa. Tallin osakkaille on pystytty tuomaan esille hevosenomistajuuden positiivisia puolia je he ovat päässeet seuraamaan ravihevosen uraa läheltä.” valottaa  valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen Koskelan Akselin menestyksekästä vuotta raviurheilun nuorisotoiminnan hyväntekeväisyyshevosena.

shekki3 (003)
Talli Pohjantähden alla ja Koskelan Akseli lahjoittivat Jyväskylän Ponikuninkuusravien järjestämiseen 1000 euroa. Kuva: Ilkka Nisula.Teivossa monipuolista ohjelmaa koko perheelle


Kriterium-ravit avaava Hevosakatemia järjestetään lauantaina 7.10.2017 klo 11 alkaen Teivon ravikeskuksen istumakatsomon Paalupaikka-ravintolassa. Hevosakatemian esiintyjänä on mm. Koskelan Akselin valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen, Saran Salamalla kolme ravikuninkuutta saavuttanut Tapio Perttunen sekä kaksinkertaisen kuninkaan Erikassonin valmentajana tunnettu Bella Varjonen. Tilaisuus kestää puolitoista tuntia. Paikalle kannattaa tulla ajoissa – seminaariin ennen sen alkua saapuneille on vapaa sisäänpääsy Kriterium-finaaleihin.

Teivossa ajetaan myös Poni-Kriterium 4-vuotiaille shetlanninponeille klo 13.20. Lastenohjelmassa on poniajelua pääportin läheisyydessä klo 13.30–15.30. Totohallissa on kasvomaalausta veloituksetta ja lapsille jaetaan ilmaisia ilmapalloja ravien aikana. 

Lisätietoja www.teivo.fi

Koskelan Akseli


Koskelan Akseli on raviurheilun nuorisotoiminnan hyväntekeväisyyravuri. Menestyshevonen kilpailee vuoden 2017 ajan Talli Pohjantähden alla nimissä. Talli Pohjantähden alla on liisannut Koskelan Akselin omistajiltaan Arja Korpiniemeltä ja Eero Matikaiselta vuoden 2017 ajaksi. Koskelan Akselia valmentaa ja ohjastaa Jukka-Pekka Kauhanen ja ruuna on valmennuksessa Dahlia-tallilla Iisalmessa.

 

Talli Pohjantähden alla- osuuksia ehtii vielä lunastamaan 50 euron arvoisina osuuksina. Maksu sisältää kimpan osakkuuden vuoden 2017 ajaksi ja muita kuluja ei osakkaalle synny. Hevosen kuukausikulujen jälkeen jäljellä jääneet tuotot lahjoitetaan jaettavaksi vuosien 2017 ja 2018 aikana valtakunnalliseen raviratojen nuorisotoimintaan. Projekti on yksi itsenäisyyden juhlavuoden Mahdollisuuksien hevonen -teoista ja sitä tukevat Suomen Hippos ry ja Hankkija Oy.

Nettisivut: www.hippos.fi/koskelanakseli 

Facebook: www.facebook.com/koskelanakseli/Lisätietoja Teivon nuorisotoiminnasta:

Päivi Mustajärvi

nuorisovastaava
Teivon Ravikeskus

33420 Tampere

03 3154 83 14

050 5400 002

paivi.mustajarvi@teivo.fi

 

Lisätietoja raviurheilun nuorisotoiminnasta,

Koskelan Akselista:
Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisotoiminnan koordinaattori
Suomen Hippos ry
040 6464 609
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi