Hyppää sisältöön

Hyväntekeväisyysravuri Koskelan Akseli antoi elämyksiä ja keräsi 15 900 euroa nuorisotoimintaan

Talli Pohjantähden alla vuokrasi vuoden 2017 ajaksi ravuri Koskelan Akselin hyväntekeväisyystoimintaan. Vuoden vaihteessa päättynyt projekti toi raviurheilun nuorisotoiminnan hyväksi jaettavaa yhteensä 15 900 euroa. Projektin tuotot jaetaan tukena ja stipendeinä raviratojen nuorisotoimintaan ja nuorisotapahtumien järjestämiseen.

KoskelanAkseliKoskelan Akseli keräsi upean potin hyväntekeväisyyteen raviurheilun nuorisotoiminnalle. Koskelan Akselin tienaama kokonaispotti julkaistiin Lahden Jokimaan Ravigaala-raveissa 20. tammikuuta. Mukana julkistamistilaisuudessa olivat raviratojen nuorisovastaavat eri puolilta Suomea, Talli Pohjantähden edustajisto: Erja Mattila, Heikki Kankainen, Helena Hyvämäki-Mäenpää sekä Arja ja Jukka-Pekka Kauhanen Dahlia-tallilta.

Tammikuussa 2017 käynnistynyt nuorisotoiminnan hyväntekeväisyysprojekti alkoi hyvissä merkeissä Koskelan Akselin voittaessa heti ensimmäisen lähtönsä Jyväskylässä. Loppuvuosikin oli yhtä juhlaa. Vuoden aikana Koskelan Akseli kilpaili Jukka-Pekka Kauhasen valmennustallista yhteensä 17 kertaa. Se voitti ravikilpailuistaan kuusi ja sijoittui kolmen joukkoon yhteensä 14 kertaa. Sen lisäksi, että voitokas ruuna tahkosi rahaa raviurheilun nuorisotyölle; voitoista ja elämyksistä pääsi vuoden aikana nauttimaan Talli Pohjantähden alla kimppatallissa mukana olleet osakkaat.

Ainutlaatuinen hyvän mielen vuosi

Hyväntekeväisyysprojektin edetessä varoja lahjoitettiin vuoden 2017 ja 2018 Ponikuninkuusravien järjestelyihin, raviratojen nuorisotoimintaan ja ponien PM-matkan tukemiseen yhteensä 3400 euroa.

Suurin osa nyt jakoon tulevasta 12 500 eurosta, eli yhteensä 10 600 euroa tullaan lahjoittamaan suoraan raviradoille nuorisotoiminnan tukena vielä tammikuun aikana. Raviradan nuorisotoimijat saavat käyttää tuen parhaaksi katsomallaan tavalla paikallisen raviurheilun nuorisotoiminnan hyväksi. Keväälle jaettavaksi jää Koskelan Akseli-stipendejä sekä Koskelan Akseli-rahastosta haettavaa erityistukea.

Projektia ideoimassa ja tukemassa ollut Hankkijan osastopäällikkö Heikki Kankainen kertoo projektin ylittäneen odotukset.

-    Aivan upea vuosi on ollut. Erityiskiitokset Koskelan Akselin omistajille Arja Korpiniemelle ja Eero Matikaiselle. He tekivät tämän tarinan mahdolliseksi. Jukka-Pekka Kauhanen huolehti erityisellä paneutumisella ja huolellisuudella ruunan valmennuksen ja kilpailuttamisen, Kankainen kiittelee. Uskomattoman hienoa on, että mukaan saatiin 300 osuuden hankkinutta yritystä tai yksityishenkilöä, jotka halusivat Koskelan Akselin kautta tukea nuorisoravityötä.  Ilahduttavasti myös moni ravirata oli innolla järjestämässä tapahtumia ja markkinoimassa hanketta. Suurin kiitos kuuluu silti Akselille itselleen. Se on Suomen juhlavuoden nuorisourheilija numero yksi, Kankainen naurahtaa. 

Projektista Suomen Hippoksessa vastannut nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää lähti projektiin mukaan heti kun näin hieno tilaisuus tarjoutui.

-    Suuret kiitokset kuuluvat Akselin omistajille, valmennustiimille, kimppatallin osakkaille sekä tietysti Koskelan Akselille – ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista. Projektissa yhdistyi ainutlaatuisella tavalla Suomen ja suomenhevosen juhlavuosi, hevosenomistajuus, hyväntekeväisyys, raviurheilu, nuorisotoiminta sekä yhdessä tekemisen meininki. Lapset, nuoret sekä aikuiset saivat olla mukana seuraamassa nimikkohevosensa elämää aitiopaikalta. Vuosi Koskelan Akselin matkassa on ollut upea ja varmasti yksi hienoimmista projekteista, joissa olen ollut mukana. Sen lisäksi, että Akseli kokosi uskomattoman hienon hyväntekeväisyyspotin, toi se meille kaikille suuren määrän unohtumattomia elämyksiä ja hyvää mieltä - niitä ei rahassa mitata millään mittakaavalla, Hyvämäki-Mäenpää kiitää.

Koskelan Akselin hyväntekeväisyystuottojen jako


Lisätietoja,

Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisotoiminnan koordinaattori
Suomen Hippos ry
P. 040 6464 609
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

Heikki Kankainen,
osastopäällikkö
Hankkija Oy,
heikki.kankainen@hankkija.fi
010 402 7183

Erja Mattila,
mattilanerja@gmail.com,
045 111 7754

Nettisivut

Facebook